Szerző: Bányai György

2007. augusztus 3. 15:17

A D-Link egymillió 802.11n vezetéknélküli eszköz szállítását tervezi a negyedik negyedév során

A D-Link egymillió darab 802.11n vezeték nélküli hálózati berendezés leszállítását reméli a negyedik negyedévben -- mondta el JC Liao a vállalat elnöke a cég befektetőinek rendezett konferenciáján.

[HWSW] A D-Link egymillió darab 802.11n vezeték nélküli hálózati berendezés leszállítását reméli a negyedik negyedévben -- mondta el JC Liao a vállalat elnöke a cég befektetőinek rendezett konferenciáján.

Az idei első két félévben is keresettek voltak a D-Link 802.11n adatátvitelre képes eszközei, hiszen ezalatt az időszak alatt másfél millió darabot tudott értékesíteni. A negyedik negyedévre számított egymillió vezetéknélküli berendezés eladását az átlagos eladási ár (ASP) csökkenése miatt sem nagy rizikó megjósolni. Liao felhívta a figyelmet arra, hogy Észak-Amerikában a jelenlegi 69-79 dolláros átlagos eladási ár az év végére 50 dollár alá csökkenhet ezeknél a termékeknél.

A negyedik negyedévben leszállított D-Link termékek 30 százalékát teszik majd ki a 802.11n előzetes specifikációnak megfelelő hálózati eszközök, szemben az első félév 17 százalékával. A D-Link a második negyedév üzleti eredményeiről is beszámolt a konferencia során, a negyedévben 23,4 millió dolláros adózás utáni nyereséget jelentett.

A következő generációs, 802.11n vezeték nélküli szabványtervezet végleges változatának elfogadása 2008 végén várható, a gyártók jelentős része azonban nem vár addig termékei bemutatásával: a mérnökök huzavonáira fittyet hányva akár teljes cseregaranciát is vállalnak termékeikre, amennyiben azok nem lennének később frissíthetők a végleges változatra.

"Az új vezeték nélküli technológia várhatóan hosszú évekre meghatározza a hálózati eszközök piacát, hiszen az otthonok 99 százalékában a Fast Ethernet vezetékes technológia a jellemző, ennél nagyobb sebességre nincs szükség a ma elterjedt alkalmazások igénybevételéhez. Ezért gondoljuk úgy, hogy a vezetékes sebességet is túlszárnyaló vezeték nélküli technológia hosszabb távon változatlan marad, és a 11 éves garanciális idő egyben a termékkategória életciklusát is jelenti" -- mondta Kevin Wen, a D-Link európai elnöke.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 13:35

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.