:

Szerző: bzd

2000. június 30. 21:30

Celeron 566: Vége a kánaánnak?

Szokás szerint Ordasi Gábor barátunk megint írt valami érdekeset, így ma sem maradtok infó nélkül.
    Vettem két celeron II 566-os processzort (egyiket a haveromnak). Nos elvileg válogatott procik voltak, úgy hogy 850MHz-en működjenek. Azt mondták 1.75V-on stabil lesz. Nos nem így történt, csak 1.95V-on volt stabil, de akkor már semmivel nem lehetett ledurrantani. Viszont ennél többet 1MHz-el sem megy, még vízhűtéssel sem! (Q3-al teszteltem) Így szerintem nem érdemes mindenféle mesét elhinni a boltban, hogy van olyan celeron2, hogy pl. 1.7V-on 850MHz-en stabil!
    Másik érdekesség, hogy rosszul jumpereltem be FCPGA SLOT1 álalakítót, vagyis PPGA-nak állítottam be. A proci így is rendesen működött. Ezt nem értem?????
    Viszont brutális teljesítményű a proci, a legdurvább feledatokat is villámgyorsan megoldja. Társítottam hozzá egy 190MHz-es tuning VOODOO3-at, 800x600-ban max. textura esetén Q3-ban 50.8 Frame/sec volt az eredmény.
Ha valaki 566@850 Celeronra vágyik, akkor Gábor még tud szerezni, ha időben írsz neki: ordasi@mht.bme.hu. Én nem halogatnám a döntést, mert egyre több hír érkezik arról, hogy az új Celeronok már alig-alig mennek 800 felett. Nem tudni ennek mi az oka, remélhetőleg csak pár hétre kerül ilyen hullámvögybe az Intel...

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:14

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.