:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. július 2. 14:15

Nem lesz több szoftverfrissítés a Sony Ericsson okostelefonokhoz

Nem készül több szoftverfrissítés a Sony Ericsson itthon is népszerű okostelefonjaihoz, a P990-hez, a W950-hez, valamint az M600-hoz annak ellenére, hogy viszonylag frissen piacra dobott készülékekről van szó. A W950-et tavaly ősszel kezdték árulni, az M600 és a P990 pedig 2006 nyarán került a boltokba, vagyis mindhárom típus kevesebb mint egy éve kapható.

[HWSW] Nem készül több szoftverfrissítés a Sony Ericsson itthon is népszerű okostelefonjaihoz, a P990-hez, a W950-hez, valamint az M600-hoz annak ellenére, hogy viszonylag frissen piacra dobott készülékekről van szó. A W950-et tavaly ősszel kezdték árulni, az M600 és a P990 pedig 2006 nyarán került a boltokba, vagyis mindhárom típus kevesebb mint egy éve kapható.

A P990-hez és a W950-hez kiadott legújabb firmware, az R6D23 két héttel ezelőtt jelent meg (és még mindig számtalan hibát tartalmaz), az M600-hoz pedig az R6A16 a legfrissebb, egyben utolsó szoftver. Niklas Sivander termékfejlesztési igazgató szerint ezekben a firmware-ekben már orvosolták azokat a hibákat, amelyekre a mobilszolgáltatók és az ügyfelek közül a legtöbben panaszkodtak, ezért nem fejlesztenek továbbiakat. "Egyetlen termék sem hibátlan, és persze minden hátramaradt hiba sajnálatos, de véleményünk szerint a legújabb firmware-rel a P990 egy jó minőségű, stabil termék" -- írta Sivander.

Sivander elmondta, a P990-ben számos új szolgáltatást vezettek be, ami jelentősen megnövelte a memóriaigényt. Több szoftver párhuzamos futtatása esetén a felhasználók könnyen kifuthatnak a rendelkezésre álló memóriából, és a memóriamenedzsernek ilyenkor nincs más választása, mint bezárni valamelyik programot -- magyarázta Sivander. A fejlesztők a P990 egész életciklusa alatt folyamatosan dolgoztak a memóriakezelésen, de a kevés memóriából adódó korlát továbbra is fennáll, mivel ez nem szoftveres probléma.

Sivander azt is elismerte, hogy a vállalat számára túl nagy falatnak bizonyult az új Symbian-verzióra (9.0) és UIQ felületre való együttes átállás. Amint az ismert, a P990 elődje, a P910 még a Symbian 7.1 operációs rendszert és a UIQ 2.1 felületet használta. A termékfejlesztési igazgató szerint a Sony Ericsson túl nagy fába vágta a fejszéjét és alábecsülte a szükséges munka mennyiségét. Sivander azt ígéri, a vállalat következő generációs okostelefonja, a P1 esetében már nem lesznek ilyen fennakadások, és mivel a készülékben négyszer annyi memória lesz mint a P990-ben, a hely sem fogy el olyan könnyen.

A különféle Sony Ericsson okostelefonok tulajdonosai számára ugyanakkor jó hír, hogy nemrég megjelent a PC Suite 1.3.19-es verziója, amely már Windows Vistán is fut. Az új változat a P1, P990, M600, W950, W880, W850 és K800 készülékeket egyaránt támogatja. Más Sony Ericsson-modellek tulajdonosainak még pár hetet várni kell a Vista-támogatásra.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 20:24

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.