Szerző: Bodnár Ádám

2007. június 26. 14:08

Késik vagy nem a Windows Vista SP1?

A Microsoft eredetileg az idei év végére ígérte a Vista SP1 érkezését, azonban az utóbbi időben felreppent hírek szerint a megjelenés könnyen áttolódhat 2008-ra. Ez egyben azt is jelentheti, hogy a nagyvállalatok is csak később kezdik meg az új operációs rendszer tömeges telepítését.

HIRDETÉS

[HWSW] A Microsoft eredetileg az idei év végére ígérte a Vista SP1 érkezését, azonban az utóbbi időben felreppent hírek szerint a megjelenés könnyen áttolódhat 2008-ra. Ez egyben azt is jelentheti, hogy a nagyvállalatok is csak később kezdik meg az új operációs rendszer tömeges telepítését.

2007 vagy 2008?

Amint arról beszámoltunk, a Google az Igazságügyi Minisztériumhoz beadott beadványában azt sérelmezte, hogy a Microsoft úgy alkotta meg a Vistát, hogy megnehezítse a többi keresőprogram számára a működést. Noha a Microsoft ezt tagadta, a trösztellenes eljárás elkerülése érdekében vállalta, hogy módosítja az operációs rendszert annak érdekében, hogy az könnyebben együttműködjön a többi keresővel. A változások az első szervizcsomagban érkeznek majd, a bírósági dokumentum szerint az SP1 előzetese az idén jelenik meg.

Korábbi nyilatkozatok alapján arra lehetett következtetni, hogy a Vista SP1 még az idén elérhetővé válik, a Microsoft azonban most némileg visszakozott és azt közölte, hogy hivatalosan még nem jelentette be a megjelenési dátumot, így nincs értelme késésről beszélni. Pedig Bob Muglia, a a Microsoft Servers and Tools divízió vezetője novemberben még határozottan állította, hogy a Vista SP1 a Windows Server 2008-cal körülbelül egyszerre, még 2007-ben elkészül.

A UBS Investment Research elemzője, Heather Bellini úgy véli, a dokumentumban a Microsoft a lehető legrosszabb eshetőségről beszélt és továbbra is jó úton halad afelé, hogy a Vista SP1 még az idén megjelenjen. "A vállalat valószínűleg előre nem látható késésekkel is számolt" -- írja Bellini. "Mi továbbra is azt gondoljuk, az SP1 még az év vége előtt elérhető lesz." Más forrásokból is olyan információk láttak napvilágot, amelyek szerint az SP1 még 2007-ben megjelenik, dacára a híreszteléseknek.

Elcsúsznak a vállalati bevezetések?

Számos nagyvállalat jelezte, hogy a Vista bevezetésével megvárja az SP1 érkezését, valószínűleg ők továbbra is tartják magukat ehhez, és nem kezdik meg az új asztali operációs rendszer bevezetését a szervizcsomag megjelenése előtt. Ezért a Microsoft számára kulcsfontosságú, hogy az SP1 a lehető leghamarabb megérkezzen a piacra. A Citigroup egyik elemzője szerint ugyanakkor a vállalatok inkább a Windows Server 2008 megjelenéséhez fogják igazítani a Vista-bevezetéseket és emiatt a szervizcsomag érkezési időpontja nem annyira releváns.

Az outsourcing-ügyfeleinél több mint 3 ezer PC üzemeltetését végző Navigátor Informatikai Zrt. informatikai igazgatója, Boros Péter lapunknak korábban úgy nyilatkozott, "az SP1-gyel reményeink szerint már eléri a Vista azt a szintet, amivel javasolni tudjuk a kritikus vállalati környezetben való felhasználást". Ugyanakkor Szelthafner Zoltán, a Microsoft Windows-üzletágának hazai vezetője szerint az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján a Windows Vista vállalati bevezetése nem lassabb, mint a Windows XP esetében volt.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 22:31

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.