:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. február 8. 16:10

Ingyenes mobil navigációs alkalmazás a Nokiától

Február 10-től lesz letölthető a Nokia smart2go navigációs platformja , amely 150 országra, köztük Magyarországra is kiterjedő térképgyűjteményt és több mint 15 millió helyszín (point of interest) adatait tartalmazza.

[HWSW] Február 10-től lesz letölthető a Nokia smart2go navigációs platformja, amely 150 országra, köztük Magyarországra is kiterjedő térképgyűjteményt és több mint 15 millió helyszín (point of interest) adatait tartalmazza.

A smart2go egy hibrid térképmegoldás: a Tele-Atlastól és a Navteqtől származó térképadatok letölthetők a telefonra, és szükség esetén a készülékek memóriakártyáján tárolhatók. Ha az összes kívánt térképadatot elmentettük, akkor a további térképnézegetéshez, útvonalkereséshez és navigációhoz nincsen szükség hálózatra. Térképeket letölteni mobiltelefonnal (GPRS, 3G, HSDPA) is lehet, de PC-s alkalmazás is rendelkezésre áll. Amennyiben rendelkezünk GPS-vevővel, a smart2go útvonaltervezésre is használható, ezért azonban már előfizetési díjat kell leszurkolni. A navigációs szolgáltatást megvásárló felhasználók ettől fogva egy hangos útbaigazítást is adó navigációs rendszerként használhatják mobiltelefonjukat.

"Az emberek akkor bíznak meg a térképekben és használják azokat, ha azok szükség esetén mindig kéznél vannak. A smart2go esetében a felhasználók szabadon kiválaszthatják, mely térképet szeretnék magukkal vinni. Mivel a Nokia Mapset és a smart2go-t a mobiltelefonokon ingyenesen bocsátjuk a felhasználók rendelkezésére, a költségek többé senkit nem akadályoznak meg abban, hogy a menet közben is kéznél lévő térképek és útvonaltervezők nyújtotta kényelmet élvezzék" -- mondta Ralph Eric Kunz, a Nokia Multimedia üzletágának alelnöke.

Egyes Nokia S60 és Windows Mobile 5.0 készülékeken ingyenesen elérhető lesz a smart2go, de a későbbiekben a Nokia a támogatni kívánja az összes fontos mobil platformot, beleértve a Nokia Series 40-et és Series 60-at, a Microsoft Pocket PC-t, valamint a Linuxot is. A Nokia a Nokia Maps márkanév alatt a jövőbeli összes Nokia Nseries multimédiás számítógépre gyárilag telepíteni kívánja a smart2go térkép- és navigációs alkalmazást.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 04:42

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.