Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Bővíti komáromi gyárát a Nokia

Bodnár Ádám, 2007. február 02. 12:15
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Bővíti komáromi mobiltelefon-gyárát a Nokia, a helyszínt már kiválasztották, az építkezés hamarosan elindul. A befektetés értéke eléri a 10 millió eurót, azaz a 2,5 milliárd forintot.

hirdetés
[HWSW] Bővíti komáromi mobiltelefon-gyárát a Nokia, a helyszínt már kiválasztották, az építkezés hamarosan elindul. A befektetés értéke eléri a 10 millió eurót, azaz a 2,5 milliárd forintot.

"Az új befektetés jelzi, hogy a Nokia továbbra is elkötelezett Magyarország és a komáromi gyár mellett" -- mondta Timo Kahelin, a Nokia Komárom Kft. ügyvezető igazgatója. Az új beruházás eredményeként a szállítással és a szállítás előtt álló termékek előkészítésével kapcsolatos feladatokat ellátó, 10 ezer négyzetméter alapterületű épületet húz fel a Nokia, az építkezés várhatóan 2007 augusztusában ér véget.

A Nokia 1998-ban döntött úgy, hogy Magyarországon mintegy 100 millió eurós zöldmezős beruházásba kezd, a komáromi régiót kedvező földrajzi helyzete, kiépült infrastruktúrája és jól képzett munkaereje miatt választották a finn cég vezetői. A gyárban az első Nokia mobiltelefon mindössze 8 hónappal az 1999 áprilisi alapkőletételt követően, 2000 januárjában készült el.

A komáromi gyárban 2004-ben bővítette először a vállalat, a befektetés értéke meghaladta az 50 millió eurót. A rendkívül gyorsan kivitelezett bővítés után a teljes gyártási terület több mint 50 ezer négyzetméterre nőtt. A hazai termelés volumenére jellemző hogy 2006 végén a háromszázmilliomodik Nokia mobil -- egy alsókategóriás 2310 -- legyártását ünnepelhette a komáromi üzem, ahol már most is több mint 4 ezer embernek adnak munkát, többségében 20-35 éves fiataloknak. A mostani bővítés nem jár létszámnövekedéssel -- tudtuk meg a cégtől.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.