:

Szerző: bzd

2000. június 26. 20:47

Képek Japánból

A japán Akiba PC mindig is arról volt híres, hogy az új cuccok boltba kerüléséről ők készítik az első képeket. Ez most sem volt másképp. Az első három képen egy CuSpacer látható SocketA tokozású procikhoz. Ennek az a lényege, hogy a tokozás hiányosságait negszüntetve rendesen felfeküdhessen a hűtés a processzorra. A jobb hőátadáson kívül a másik fontos dolog, hogy megvédi a processzormagot attól, hogy a bordával véletlenül lesarkazzuk. Egy ilyen baleset eredménye látható a harmadik képen. Az igazat megvallva fogalmam sincs, hogy hogyan sikerült összehozni. Az AMD pont emiatt rakta azokat a szivacskorongokat a kerámialap sarkaira. Talán nem kellett volna leszedni őket... Az FC-PGA tokozású Intel processzorokon nincsnek ilyen korongok, tehát azok elvileg jobban ki vannak téve egy hasonló sérülés veszélyének.

Az Epox 8KTA-ról is megjelent ma egy kép az Akiba PC oldalán:


Remélhetőleg a 8KTA nem lesz akkora bukás, mint a 7KXA...

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:23

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.