Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Memóriakártya méretű navigációs modul okostelefonokhoz

Ady Krisztián, 2006. december 28. 16:19
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[Gear Diary, HWSW] A legkisebb Wi-Fi bővítőkártya után újabb miniatűr kiegészítővel hívja fel magára a figyelmet a tajvani Spectec. A zsugorítás nagymesterei ezúttal egy apró

[Gear Diary, HWSW] A legkisebb Wi-Fi bővítőkártya után újabb miniatűr kiegészítővel hívja fel magára a figyelmet a tajvani Spectec. A zsugorítás nagymesterei ezúttal egy apró GPS-modult készítettek, mely SDIO foglalaton keresztül csatlakozhat tenyérgépünkhöz vagy okostelefonunkhoz.

Az elmúlt időszakban szinte minden gyártó piacra dobott már olyan kézi számítógépet vagy okostelefont, melyben beépített GPS-modul található, azonban a korábbi vásárlók közül valószínűleg kevesen cserélték le csak emiatt készüléküket. A legtöbben ezt a hiányosságot, képességet külső, Bluetooth-os GPS-modul beszerzésével orvosolták, pótolták. A Spectec kártyája számukra nyújthat egyszerűbb megoldást, hiszen az SDIO foglalatba helyezve rögtön egy beépített GSP-modul kényelmét biztosítja, nem kell külön a töltéséről gondoskodni, vagy a kábelezéssel bajlódni.

A kártya tervezésekor arra is figyelmet szenteltek, hogy a legtöbb készüléken egyetlen memóriabővítési lehetőség van -- a navigációs szoftver is általában az ebbe helyezett kártyáról fut. Ezért a GPS-modulon egy microSD-kártyahelyet is kialakítottak, melybe akár 2 gigabájtos memóriakártya is helyezhető. A kártyán lévő szoftver, illetve adatok a navigációs modul használata mellett is elérhetőek maradnak.

Spectec SDIO GPS
Kép: Gear Diary

Az apró kiegészítőben SirfStar III, 20-csatornás GPS-vevő kapott helyet, mely megfelelő pontosságot biztosít a lakossági használatra. Az apró antennával ellátott modul ára egyelőre sajnos nem ismert, mint ahogyan az sem, hogy pontosan mikor kerül piacra -- a tajvani vállalat honlapja jelenleg elérhetetlen.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.