:

Szerző: Vörös Péter

2000. március 13. 10:34

A Corel ingyenes Photo-Paint 9 Linux változata

A megjelenés nyár elejére várható, míg a teljes Corel Graphics Suite csomagot a nyár végére ígéri a cég. Ezenkívül a Corel megkezdte a WordPerfect Office 2000 for Linux csomag béta tesztelését. Ez utóbbi a Corel-féle Linux disztribúción kívül természetesen tartalmazni fogja a WordPerfect Office 2000-et alkotó szövegszerkesztőt, táblázatkezelőt és prezentációs programot is. Ezzel a Wintel-világban legelterjedtebb három irodai csomag közül az egyik végre teljes körűen elérhető lesz Linux-on is - a Corel pedig egyértelműen arra épít, hogy a Linux hamarosan már nemcsak a szerverek ill. PC guruk kedvelt operációs rendszere lesz, hanem az otthoni felhasználók tömegei is ezt fogják használni.

A megjelenés nyár elejére várható, míg a teljes Corel Graphics Suite csomagot a nyár végére ígéri a cég. Ezenkívül a Corel megkezdte a WordPerfect Office 2000 for Linux csomag béta tesztelését. Ez utóbbi a Corel-féle Linux disztribúción kívül természetesen tartalmazni fogja a WordPerfect Office 2000-et alkotó szövegszerkesztőt, táblázatkezelőt és prezentációs programot is. Ezzel a Wintel-világban legelterjedtebb három irodai csomag közül az egyik végre teljes körűen elérhető lesz Linux-on is - a Corel pedig egyértelműen arra épít, hogy a Linux hamarosan már nemcsak a szerverek ill. PC "guruk" kedvelt operációs rendszere lesz, hanem az otthoni felhasználók tömegei is ezt fogják használni.
A grafikus programok területe fontos áttörést jelent a Linux számára, hamarosan várhatóak az Adobe Linux-változatú programjai is. A Corel Linux-os erőfeszítéseit segítheti az Inprise/Borland-dal történő egyesülés is (erről a múlt héten már írtunk). [CNET]

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 03:14

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.