Szerző: Kovács Attila

2000. június 23. 11:48

BeOS nem hivatalos DualHead támogatás

Mark Watson elkészítette a nem hivatalos BeOS G400 driver újabb verzióját, ami már taralmazza a DualHead támogatást.

Mark Watson elkészítette a nem hivatalos BeOS G400 driver újabb verzióját, ami már taralmazza a DualHead támogatást.
Az általam írt DualHead kód már működik, bár egy külön kis programra van szükség ahhoz, hogy beállítsuk a DualHead funkciót. Egy új DMA struktúrát is írok, így majd ha megjelenik a BeOS-es GL, akkor egyszerűen lehet majd 3D-s dolgokat hozzáadni. Néhány ember érdeklődött arról, hogy lehetséges-e a G100 és a G200 támogatása. G200 támogatást azon nyomban írni fogok, ha kezembe kerül egy G200-as kártya. A G100 támogatása még kérdéses, ugyanis nem tudom mennyiben különbözik a G400-tól.

Ha egy SingleHead kártyát használsz, akkor a v0.07 driver nem előrelépés. Végső soron csak több memóriát eszik de semmi több. Így akiknek nincs DualHead-es kártyájuk, azok nyugodtan használhatják továbbra is a v0.06-ot.

Ahogy már párszor említettem ez a driver csak amolyan hobbi. Így nem tudom garantálni, hogy a driver tökéletesen fog működni és nem fog semmilyen kárt okozni a rendszeretekben. Ha ezt a drivert akarod használni, akkor ezt csak a saját felelősségeddel tedd!

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról