:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. augusztus 18. 12:56

Trend Micro: új átjáróbiztonsági készülék középvállalatoknak

A Trend Micro bemutatta az InterScan Gateway Security Appliance készüléket, amely a vállalat átjáróbiztonsági portfoliójának legújabb eleme. Ez az elsősorban középvállalatoknak szánt készülék a cég szervezeti felépítésétől, illetve méretétől függetlenül bármely vállalat és intézmény számára hatékony megoldást kínál.

[HWSW] A Trend Micro bemutatta az InterScan Gateway Security Appliance készüléket, amely a vállalat átjáróbiztonsági portfoliójának legújabb eleme. Ez az elsősorban középvállalatoknak szánt készülék a cég szervezeti felépítésétől, illetve méretétől függetlenül bármely vállalat és intézmény számára hatékony megoldást kínál.

Ez az új, teljes körű megoldást nyújtó biztonságos tartalomkezelő készülék egyesíti a vírusvédelmi, kémprogramok elleni, valamint a spam-, tartalom- és URL-szűrő funkciókat. A vállalati és személyes adatok biztosítása mellett az InterScan Gateway Security Appliance tartalmaz egy botok ellen védelmet nyújtó funkciót is, amely megakadályozza, hogy a vállalati hálózaton található PC-k távolról irányított "zombikká" váljanak.

Az utóbbi időben népszerűvé váltak az ún. Unified Threat Management, azaz a fenyegéseket egyben kezelő berendezések, de középvállalati környezetben, több száz felhasználó esetén már nem célszerű a tűzfalat víruskereséssel és egyéb processzorigényes feladatokkal terhelni. A Trend Micro szerint jobb, ha a tartalomszűrést egy erre a célra dedikált berendezés végzi el. Az InterScan Gateway Security Appliance -- az UTM készülékekkel ellentétben -- a tűzfal vagy VPN-megoldás mögött helyezkedik el.

"Felügyeleti szempontból jelentős költségmegtakarítást eredményezhet egy biztonsági készülék elhelyezése az átjárónál a kis- és közepes vállalkozások számára" -- mondta Chris Christiansen, az IDC biztonsági termékekkel és szolgáltatásokkal foglalkozó részlegének alelnöke. A Trend Micro 1996-ban elsőként fejlesztett ki átjáró-alapú vírusvédelmi megoldást, és az IDC független elemző cég kutatásai szerint azóta folyamatosan vezető szerepet tölt be a vírusvédelmi átjárók piacán. Az első átjárószintű vírusvédelmi szoftver a Trend Micro InterScan VirusWall volt.

Az InterScan Gateway Security Appliance jelenleg angol nyelven érhető el. A hat modellből álló termékcsalád legolcsóbb változata 3690 euróba (~1 millió forintba) kerül.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 05:20

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.