:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. augusztus 3. 10:29

Mi kell a nőknek? Plazmatévé, digitális kamera és mobiltelefon!

Egy felmérés szerint a nők ékszerek, cipők vagy nyaralás helyett ma már inkább elektronikus készülékeket szeretnének ajándékba kapni. A 15 és 49 éves nők és férfiak körében végzett tanulmányból az is kiderült, a gyengébb nem képviselői egyáltalán nem félnek a technikai csecsebecséktől, sőt, szívesen használják is azokat.

[HWSW] Egy felmérés szerint a nők ékszerek, cipők vagy nyaralás helyett ma már inkább elektronikus készülékeket szeretnének ajándékba kapni. A 15 és 49 éves nők és férfiak körében végzett tanulmányból az is kiderült, a gyengébb nem képviselői egyáltalán nem félnek a technikai csecsebecséktől, sőt, szívesen használják is azokat.

A nők nem félnek a techinkától

A Teenage Research Unlimited álta összesen több mint 2 ezer amerikai férfi és nő megkérdezésével készült felmérés szerint a nők átlagosan 6,6 technikai eszközt birtokolnak, míg a férfiak 6,9-et. Öt megkérdezett nőből négy állította, hogy semmilyen nehézséget nem jelent számára a kütyük kezelése, a válaszadók közel fele még a számítógépes hibakeresést is egyedül végzi. A kutatás szerint a nők sokkal jobban vonzódnak a technikához, mint ahogy azt bevallják -- ezzel az állítással a megkérdezett nők majdnem 60 százaléka egyetértett. A nők harmada egyenesen "techie"-nek vallotta magát.

"Az emberek feltételezik hogy a nők a technika terén nem olyan képzettek mint a férfiak, magam is meglepetéssel láttam hogy mennyire egyenlőek az arányok" -- mondta a felmérést megrendelő cég, a nőknek szóló tévécsatornákat és weboldalakt üzemeltető Oxygen Media elnök-vezérigazgatója, Geraldine Laybourne. A felmérés szerint a nők és a férfiak közel egyforma gyakorisággal használják számítógépüket vagy mobiltelefonjukat is.

A mobiltelefon-piacon azonban egyáltalán nem biztos, hogy a nők a nekik szánt, formatervezett külsejű készülékeket választanák. A felmérésben megkérdezettek csupán kevesebb mint negyede nyilatkozott úgy, hogy nem venne meg egy külsőre nem vonzó mobilt, még akkor sem, ha a készülék szolgáltatásai megfelelőek. Összességében a nők túlnyomó többsége funkcók alapján választ telefont és csak 15 százalékuk vélte úgy, hogy a mobiltelefon a táskákhoz vagy ékszerekhez hasonló divatkiegészítő.

A legtöbben a plazmatévére indulnak be

A kutatásból az is kiderült, hogy a nők szeretnek kütyüket kapni, 83 százalék örül és izgatott, csak 7 százalék fél attól hogy tönkreteszi az újdonságot. Ennél is meglepőbb, hogy a hölgyek sokkal inkább vágynak kütyükre, mint ékszerekre vagy akár cipőkre. A megkérdezettek 77 százaléka egy gyémántnyakláncnál sokkal jobban szeretne egy új plazmatévét ajándékba, 56 százalékuk pedig még egy floridai hétvégi vakációval szemben is a tévét részesíti előnyben. Még a cipők is alulmaradtak a versenyben, a nők 86 százaléka jobban örülne gy digitális kamerának, mint egy híres divatcégtől származó cipőnek.

A gyengébbik nem tagjai nem csak a férfiaktól várnak high-tech ajándékokat, maguk is szívesen költenek ilyenekre. A válaszadók 37 százaléka 500 dollárból iPodot, mobiltelefont, digitális kamerát vagy más kütyüt vásárolna és csak 35 százalék indulna ruhákat vagy cipőket vásárolni. A válaszadók 18 százaléka állította, hogy a pénzből egy romantikus esét szervezne, 7 százalék költené el az 500 dollárt egy szépségszalonban és 4 százalék csapna belőle egy görbe éjszakát a barátokkal.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 18:06

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.