Szerző: Kovács Attila

2000. március 12. 20:36

Szavazás a kedvenc parancsodról

A Linux.hu oldalán szavazást tartanak arról, hogy mi a kedvenc parancsod linux alatt. Csak egy dolgot mondok: a kill -9 vezet. ;)

A Linux.hu oldalán szavazást tartanak arról, hogy mi a kedvenc parancsod linux alatt. Csak egy dolgot mondok: a "kill -9" vezet. ;)
Azoknak akik nem jártasak linuxban el kell mondanom, hogy a fenti paranccsal lehet kilőni bármilyen olyan alkalmazást, amiből nem tudunk kilépni (ez kezdő linuxosoknak hasznos lehet, mivel sok esetben agyonbonyolított billentyűkombináció a kilépés, és esetenként egyszerűbb az alkalmazást kilőni, mint megkeresni a megfelelő billentyűket) vagy kifagyott...
Még mielőtt bárki félreértené, ez nem azt akarja jelenteni, hogy a linux alatti alkalmazásokat csak így lehet leállítani, mivel vagy nehéz kilépni belőlük, vagy kifagynak, de ez is egy megoldás, bár picit faramuci. Szóval szavazásra fel!

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról