Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Szoftverfejlesztő versenyt rendez diákoknak a Gábor Dénes Főiskola

Bodnár Ádám, 2006. február 15. 14:27
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Idén ötödször kerül megrendezésre a Gábor Dénes Főiskola ABAKUSZ országos szoftverfejlesztő és tehetségkutató versenye, amelyre közép- és felsősoktatásban tanulók jelentkezését várják. A verseny küldetése a probléma- és feladatmegoldási, valamint dokumentálási képességek felmérése és javítása.

[HWSW] Idén ötödször kerül megrendezésre a Gábor Dénes Főiskola "ABAKUSZ" országos szoftverfejlesztő és tehetségkutató versenye, amelyre közép- és felsősoktatásban tanulók jelentkezését várják. A verseny küldetése a probléma- és feladatmegoldási, valamint dokumentálási képességek felmérése és javítása.

A versenyre nevezni március 6-án reggel 9 órától március 13-án délután 16 óráig lehet fejlesztő és tesztelő kategóriában. A fejlesztők nevezéskor kiválasztanak egyet a három lehetséges feladatból, majd beadják a teljes fejlesztési és felhasználói dokumentációt, a forráskódot és a futó programot. A pályamunkákra a nyílt forrású GPL licenc vonatkozik. A tesztelők a fejlesztők által elkészített pályaműveket kapják meg, feladatuk ezekben minél több hibát feltárni és dokumentálni a tesztelést.

Egy versenyző csak egy pályamű elkészítésében vehet részt, de a fejlesztői kategóriában lehetőség van a pályamű csoportos elkészítésére is. Egy csoport maximum 2 hallgatóból állhat. Nevezéseket csak a hallgatói jogviszony igazolásával fogadnak el, de a nevező bármely közép-, vagy felsőoktatási intézmény diákja lehet.