Szerző: Ady Krisztián

2006. február 13. 14:46

Villámgyors mobil internetet támogató telefont mutatott be a BenQ-Siemens

A BenQ Mobile a barcelonai 3GSM kongresszuson mutatta be legújabb készülékeit. Az EF51 egy telefont magában rejtő zenelejátszó, a HSDPA technológiával felvértezett EF91 szétnyitható mobiltelefonon élőben nézhetjük meg a video- és televíziós felvételeket, míg 3,2 megapixeles kamerájával kiváló minőségben rögzíthetünk álló és mozgó képeket. A mindössze 13 milliméter vékony S81 UMTS-telefon multimédiás funkcióikkal is rendelkezik.

[HWSW] A BenQ Mobile a barcelonai 3GSM kongresszuson mutatta be legújabb készülékeit. Az EF51 egy telefont magában rejtő zenelejátszó, a HSDPA technológiával felvértezett EF91 szétnyitható mobiltelefonon élőben nézhetjük meg a video- és televíziós felvételeket, míg 3,2 megapixeles kamerájával kiváló minőségben rögzíthetünk álló és mozgó képeket. A mindössze 13 milliméter vékony S81 UMTS-telefon multimédiás funkcióikkal is rendelkezik.

BenQ-Siemens EF51

A BenQ Mobile az EF51-es mobiltelefonját mobiltelefonnal rendelkező zenelejátszóként aposztrofálja, mely ideális eszköz a zenerajongóknak. A készülék formáját, kialakítását és működését tekintve is felveszi a versenyt a kizárólag zenehallgatásra szolgáló készülékekkel. Az EF51 csukott állapotban tökéletes hasonlóságot mutat a hordozható zenelejátszókkal, gombjai pedig kényelmes kezelhetőséget biztosítanak. A telefon billentyűzete a lehajtható lap mögött, a kijelző alatt található. A készüléket FM-rádió-val és az összes fontos audio formátumot kezelő lejátszóval látták el.

Számítógépünkről USB-kábelen keresztül tölthetjük át a zeneszámokat a mobiltelefonra, de akár a beépített rádióból is rögzíthetünk. A készülék memóriáját miniSD memóriakártyával bővíthetjük. Az EF51 Speech-to-Music funkciójával hangunkkal irányíthatjuk a számok kiválasztását. Az EF51-es 1,3 megapixeles fényképezőgépével zenehallgatás közben is fényképezhetünk.

BenQ-Siemens EF91

A BenQ Mobile EF91-es készüléke a világ egyik első generációs HSDPA-mobiltelefonja. Az új mobil adatátviteli technológiának köszönhetően rendkívül nagy sebességgel tölthetünk le adatokat mobilunkra. A fotókhoz, filmekhez és zenékhez ötször gyorsabban férhetünk hozzá, mint a UMTS esetében. A HSDPA (High Speed Download Packet Access) azt is lehetővé teszi, hogy a videoklipeket és televíziós felvételeket az internettel azonos időben nézzük meg a készülék kijelzőjén.

A szétnyitható EF91-essel videohívásokat is intézhetünk, beépített fényképezőgépe pedig 3,2 megapixeles képek készítésére alkalmas, autofókusszal, digitális zoom-mal és fotófénnyel. A telefon memóriáját microSD memóriakártyával bővíthetjük.

BenQ-Siemens S81

A vékony, mindössze 13 mm-es vastagságú BenQ-Siemens S81 egy klasszikus vonalvezetésű harmadik generációs telefon. A készülék formatervezése a nemzetközi iF Design 2006-os díjat is kiérdemelte, noha ez a vonalvezetés egy konkurens telefonjaira igen jellemző. Az S81-re MP3-, AAC+, AMR és Windows Media Audio (WMA) formátumú zenei állományokat és videoklipeket tölthetünk le, illetve tölthetünk át számítógépünkről. A készülék fő kamerája 1,3 megapixeles, melyet egy VGA felbontású második kamera egészít ki.

Az adatokat a telefon belső memóriájában és a csatlakoztatható microSD kártyán tárolhatjuk, vagy a DCA-150 USB-kábelen keresztül összehangolhatjuk őket személyi számítógépünkkel. Az S81 fejlett szervező- és elektronikus levelek küldésére-fogadására alkalmas szoftverekkel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról