:

Szerző: mz

2000. június 18. 00:24

Biztos növekedés a HP-nél

Az IDC által közzétett véglegesített negyedéves adatok szerint a Hewlett-Packard Company tovább növelte PC eladásait Európában.
Az év első negyedévére vonatkozó IDC adatok szerint a HP megerősítette az európai PC piacon megszerzett negyedik helyét, miután az előző év hasonló időszakához képest 39,3 százalékos növekedést ért el, szemben az európai ágazati 11,0 százalékos átlaggal. Ez a növekedés globálisan értendő, és megelőzi az IBM növekedési ütemét a világ PC beszállítói piacán.
Az IDC szerint a HP mobil számítástechnikai eszközök részlege (MCD) járt Európában a növekedés élén. Az OmniBook noteszgép család értékesítése 122,9 százalékkal nőtt az előző évhez képest. Ezzel szemben Európában a noteszgép ágazat növekedése átlagosan 34,9 százalék volt. Ezzel a teljesítménnyel a HP a hatodik legjelentősebb noteszgép szállító az EMEA térségben (Európa, Közel-Kelet és Afrika).
Az IDC jelentése rámutat arra, hogy ez a tendencia megjelenik a cég asztali számítógép eladásaiban is, ahol az előző év hasonló időszakához képest a növekedés 34,1 százalék, szemben a térségben elért átlag 7,4 százalékkal. A HP megőrizte harmadik helyét a szerverek piacán is, és az előző év hasonló időszakához képest forgalma 3,6 százalékkal nőtt ezen termék vonatkozásában.
Általánosságban az IDC adatai megerősítették, hogy a HP a világ leggyorsabban növekvő gyártója, melynek értékesítése az előző év hasonló időszakához képest 56 százalékkal nőtt, és amely megerősíti a cég harmadik helyét a világ PC piacán.
A hazai piacon továbbra is őrzi második helyét a HP a "brand" PC gyártók között. Kiemelkedően növekedtek az első negyedévben a mobil és a szerver eladások, a tavalyi év hasonló időszakához képest két-, háromszorosára nőtt ezen termékek forgalma.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 05:11

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.