Szerző: Kovács Attila

2000. június 17. 23:08

A Rambus részvényárai emelkedtek miután a Toshiba licenszelte a technológiát

A Rambus részvényárfolyama 47 százalékkal emelkedett, miután a Toshiba bejelentette, hogy megszeretné vásárolni a Rambus gyártástechnológiáját.

HIRDETÉS

A Rambus részvényárfolyama 47 százalékkal emelkedett, miután a Toshiba bejelentette, hogy megszeretné vásárolni a Rambus gyártástechnológiáját.

A csütörtöki zárás után a Rambus és a Toshiba képviselői bejelentették, hogy a japán chipgyártó aláírt egy liszenszszerződést, amiben az SDRAM, DDR SDRAM és más, ezekhez a memóriatípusokhoz tartozó kiegészítő-áramkör gyártástechnolgiáját megveszi. A Toshiba szerződésének hatására az elemzők véleménye rögtön megváltozott a Rambus Inc.-ről. A Rambus technológiáját az elmúlt időben nem csak a számítógép-gyártók, hanem a hálózati eszközöket gyártó cégek is megvették. A Rambus technológiát többek között olyan vállalatok használják, mint a Hewlett-Packard, az IBM, LSI Logic, NEC vagy a Texas Instruments és már a Toshiba is.

Ez év április 12.-én a Rambus bejelentette első negyedéves eredményeit, ami 88%-os növekedést mutatott az előző év hasonló időszakához képest.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 10:55

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.