:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. január 4. 11:51

Linuxot futtat a Motorola új zenetelefonja, a ROKR E2

A Motorola tegnap bejelentette új zenetelefonját, a ROKR E2-t, amely elődjének, az E1-nek számos kritizált tulajdonságát hivatott kijavítani. Az E1-gyel ellentétben azonban az E2 már nem támogatja a dalok másolását az Apple iTunes kliensből, viszont nem is tartalmazza a sokat kritizált korlátozást, hogy a memória méretétől függetlenül legfeljebb 100 dal tárolható benne.

[HWSW] A Motorola tegnap bejelentette új zenetelefonját, a ROKR E2-t, amely elődjének, az E1-nek számos kritizált tulajdonságát hivatott kijavítani. Az E1-gyel ellentétben azonban az E2 már nem támogatja a dalok másolását az Apple iTunes kliensből, viszont nem is tartalmazza a sokat kritizált korlátozást, hogy a memória méretétől függetlenül legfeljebb 100 dal tárolható benne.

Második nekifutás

A ROKR E2 operációs rendszere Linux, zenelejátszója pedig az MP3 mellett számos formátummal elboldogul. Amennyiben az SD kártyával legfeljebb 2 gigabájtig bővítető memóriában található összes dalt meguntuk, hallgathatjuk a beépített FM-rádiót, amely legfeljebb 30 csatorna adatait képes eltárolni. A Motorola szabványos 3,5 millimétere jack-aljzatot szerelt a telefonra, így azt bármilyen fülhallgatóval használhatjuk. A készülék memóriáját szabványos USB2.0 kapcsolatos tölthetjük fel dalokkal és lejátszási listákkal.

Szintén újdonság a Motorola által beindított szolgáltatás, az iRadio, amely összesen több mint 400 tematikus digitális rádiócsatornát kínál meghallgatásra, havi 7 dolláros előfizetési díj leszurkolása fejében. A Motorola tervei szerint a mobilszolgáltatókkal együttműködésben biztosítja az iRadiót az előfizetők számára. Az iRadio hallgatásához iRadio-kompatibilis mobilelefon szükséges, az első ilyen készülék a ROKR E2 lesz.

A Motorola új zenetelefonjának beépített kamerája 1,3 megapixel felbontású és fotók mellett videók rögzítésére is alkalmas, bár csak másodpercenként 15 képkockás sebességgel. A videókat és képeket a 262 ezer szín és 240x320 pixel megjelenítésére alkalmas kijelzőn lehet megtekinteni. A ROKR E2 beépített Bluetooth-adóvevőt is tartalmaz. A mobiltelefon fehér és fekete színben lesz kapható, a piaci megjelenést 2006 első felére ígéri a vállalat.

8 grammos headset

Szintén tegnap mutatkozott be a Motorola rendkívül apró, H5 Miniblue nevű Bluetooth-headsetje, amely csupán 33x41 milliméter méretű, tömege pedig nem éri el a 8 grammot sem, a cég emellett az Oakley szemüveggyártó céggel közösen bejelentett egy beépített Bluetooth-headsetet tartalmazó szemüveget, az O ROKR-t is. A Motorola bejelentette továbbá a Music Duo nevű kiegészítőjét az Apple iPodhoz, amelynek segítségével az iPod a zenét a Bluetooth headsetekre képes toábbítani.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 09:14

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.