Szerző: Ady Krisztián

2005. november 29. 14:38

Magyarul 'beszélő' NOD32 a látáskárosultaknak

Elkészült az első magyar nyelven beszélő antivírus rendszer. A NOD32 vírusirtóhoz a vakok és gyengénlátók igényeinek figyelembevételével készített segédanyagok lehetővé teszik, hogy a látásukban korlátozott személyek is biztonságossá tegyék számítógépeik használatát.

[HWSW] Elkészült az első magyar nyelven "beszélő" antivírus rendszer. A NOD32 vírusirtóhoz a vakok és gyengénlátók igényeinek figyelembevételével készített segédanyagok lehetővé teszik, hogy a látásukban korlátozott személyek is biztonságossá tegyék számítógépeik használatát.

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete elkészítette a NOD32 látáskárosultak számára optimalizált dokumentációját és azokat a szkripteket, melyek a széles körben használt, a Freedom Scientific által forgalmazott JAWS for Windows képernyőolvasó program segítségével könnyen kezelhetővé teszik az antivírus rendszer kezelőfelületét vakok és gyengénlátók számára.

A munka utolsó lépcsőjeként a nod32.hu/jaws címen egy olyan weboldal is kialakításra került, ami a projektről szóló informálódást és a vírusirtó szoftver letöltését könnyíti meg a látáskárosultak számára.

"Fontosnak tartom a számítógépek biztonságát. A számítógép az az eszköz, mely a látássérülteket mind tanulásukban és munkájukban, mind pedig szórakozásukban segíti. Egy megbízható, gyors és könnyen kezelhető rendszert kívánunk a látássérült felhasználók kezébe adni" -- összegezte az egyesületnek a számítógépes biztonság elérésére irányuló céljait és törekvéseit Sztakó Krisztina, az egyesület elnöke.

A szoftvert forgalmazó Sicontact Kft. maga is támogatja a projektet, így a NOD32 antivírus rendszert 50 százalék kedvezménnyel nyújtja az Egyesület számára, mely viszonteladóként fogja értékesíteni és támogatni a szoftvert, és elvégzi a kedvezményre történő jogosultság elbírálását is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról