:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. november 29. 10:06

Magyar kézben a legnagyobb bolgár alternatív távközlési szolgáltató

A Magyar Telekom az elkövetkező években a legjelentősebb alternatív vezetékes szolgáltató kíván lenni a délkelet-európai régió több

[HWSW] A Magyar Telekom az elkövetkező években a legjelentősebb alternatív vezetékes szolgáltató kíván lenni a délkelet-európai régió több országában. E célkitűzés elérése érdekében a vállalat szerződést írt alá Bulgária legnagyobb alternatív vezetékes távközlési és internetszolgáltatója, az Orbitel megvásárlásáról.

Az Orbitel Bulgária legnagyobb alternatív vezetékes távközlési és internetszolgáltatója, IP-technológiára épülő hang- és adatszolgáltatásokat kínál országszerte az üzleti szegmens számára. A vállalat 2004-ben 9,3 millió euró bevételt és 1,1 millió euró EBITDA-t ért el 133 alkalmazottal. A megállapodás részeként a Magyar Telekom elfogadta az Orbitel menedzsmentjének következő évekre szóló fejlesztési tervét is, egy közel 7 millió eurós beruházási programot.

"Romániában, Bulgáriában és Ukrajnában már működnek hálózati csatlakozási pontok, amelyek jó alapot teremtenek arra, hogy vállalatunk folyamatosan erősítse pozícióit az adott országok távközlési piacán" -- mondta Straub Elek, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója. "Következő lépésként 2006 első negyedévében megjelenünk Romániában is a kiskereskedelmi szolgáltatások piacán."

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 21:14

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.