Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Magyar kézben a legnagyobb bolgár alternatív távközlési szolgáltató

Bodnár Ádám, 2005. november 29. 10:06
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Magyar Telekom az elkövetkező években a legjelentősebb alternatív vezetékes szolgáltató kíván lenni a délkelet-európai régió több

[HWSW] A Magyar Telekom az elkövetkező években a legjelentősebb alternatív vezetékes szolgáltató kíván lenni a délkelet-európai régió több országában. E célkitűzés elérése érdekében a vállalat szerződést írt alá Bulgária legnagyobb alternatív vezetékes távközlési és internetszolgáltatója, az Orbitel megvásárlásáról.

Az Orbitel Bulgária legnagyobb alternatív vezetékes távközlési és internetszolgáltatója, IP-technológiára épülő hang- és adatszolgáltatásokat kínál országszerte az üzleti szegmens számára. A vállalat 2004-ben 9,3 millió euró bevételt és 1,1 millió euró EBITDA-t ért el 133 alkalmazottal. A megállapodás részeként a Magyar Telekom elfogadta az Orbitel menedzsmentjének következő évekre szóló fejlesztési tervét is, egy közel 7 millió eurós beruházási programot.

"Romániában, Bulgáriában és Ukrajnában már működnek hálózati csatlakozási pontok, amelyek jó alapot teremtenek arra, hogy vállalatunk folyamatosan erősítse pozícióit az adott országok távközlési piacán" -- mondta Straub Elek, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója. "Következő lépésként 2006 első negyedévében megjelenünk Romániában is a kiskereskedelmi szolgáltatások piacán."

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.