:

Szerző: Ady Krisztián

2005. november 29. 10:16

WLAN-csatlakozással bővült a Nokia üzletembereknek szánt okostelefonja

A Nokia felfrissítette elsősorban üzletembereknek szánt, Nokia 9300 okostelefonját, a 9300i jelzéssel piacra kerülő modell már 802.11g szabványú vezeték nélküli hálózati vezérlővel is rendelkezik, tovább bővítve a telefon kommunikációs képességeit. A 65 ezer színű kijelzővel, teljes billentyűzettel rendelkező telefon nem csak GPRS, hanem az annál többször gyorsabb EDGE adatátvitelt is támogatja.

[HWSW] A Nokia felfrissítette elsősorban üzletembereknek szánt, Nokia 9300 okostelefonját, a 9300i jelzéssel piacra kerülő modell már 802.11g szabványú vezeték nélküli hálózati vezérlővel is rendelkezik, tovább bővítve a telefon kommunikációs képességeit. A 65 ezer színű kijelzővel, teljes billentyűzettel rendelkező telefon nem csak GPRS, hanem az annál többször gyorsabb EDGE adatátvitelt is támogatja.

A Nokia 9300i beépített billentyűzetének nyolc külön funkciógombja segítségével egy gombnyomással hozzáférhetünk a személyes információkhoz és az irodai alkalmazásokhoz. A felhasználók az öt irányban mozgatható joystickkel könnyen megtalálhatják a menükben sorakozó funkciókat és szolgáltatásokat, így gyorsan elvégezhetik feladataikat és megszerezhetik a szükséges információt.

A zökkenőmentes és biztonságos mobilkapcsolatot az irodában és azon kívül a beépített kihangosítón keresztül öt résztvevővel lebonyolítható konferencia-beszélgetés, és a BlackBerry Connectet is támogató, több mellékleteket is kezelő e-mail kliens biztosítja. A Nokia 9300i a Wi-Fi hálózatok támogatása mellett infravörös és Bluetooth csatlakozásra is képes, így a felhasználók kétféle módon, vezeték nélkül szinkronizálhatják készüléküket személyi számítógépükkel vagy laptopjukkal, illetve cserélhetnek adatokat más mobilkészülékekkel.

A Nokia 9300i készüléken 80 MB memória áll a felhasználó rendelkezésére, amely külön megvásárolható MultiMedia Card memóriakártyával 2 Gbyte-ig bővíthető. Ennyi memória bőségesen elegendő az e-mailek, dokumentumok, prezentációk, szöveges és multimédia üzenetek, csengőhangok, adatbázis-állományok, határidőnapló-bejegyzések, és tennivalólisták tárolására -- vagy a több mint 1,25 millió regisztrált fejlesztő által a Nokia 9300-ra a munkához vagy szórakozáshoz létrehozott alkalmazások telepítésére.

A frissített Nokia 9300i okostelefon várhatóan 2006 első negyedévében kerül piacra.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 17:00

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.