Szerző: Ady Krisztián

2005. november 29. 13:27

Könnyű, strapabíró műanyag LCD-kijelző a Samsungtól

Két hüvelykkel és jónéhány pixelnyivel feljebbtornászta műanyag, hajlékony kijelzőjének képátlóját és felbontását a Samsung Electronics, miután bemutatta 7 hüvelykes, könnyű és strapabíró kijelzőjét. A szokás szerint a világ legnagyobb műanyagalapú TFT LCD-kijelzőjeként bemutatott panel akár már arra is képes lehet, hogy televízióadásokat bemutasson. A koreai vállalat korábban egy 5 hüvelykes prototípussal demonstrált.

[HWSW] Két hüvelykkel és jónéhány pixelnyivel feljebbtornászta műanyag, hajlékony kijelzőjének képátlóját és felbontását a Samsung Electronics, miután bemutatta 7 hüvelykes, könnyű és strapabíró kijelzőjét. A szokás szerint "a világ legnagyobb" műanyagalapú TFT LCD-kijelzőjeként bemutatott panel akár már arra is képes lehet, hogy televízióadásokat bemutasson. A koreai vállalat korábban egy 5 hüvelykes prototípussal demonstrált.

A hét hüvelykes, 17,8 cm képátlójú kijelző VGA, azaz 640 x 480 pixeles felbontásra képes. Az átlátszó műanyag alapanyagon létrehozott hajlékony kijelző a Samsung szerint tartósabb és strapabíróbb a jelenleg gyártott, üveg szubsztrátumra épített LCD-kijelzőknél. A teljes színspektrum visszaadására képes LCD-panel olyan helyeken is használható, ahol rideg, törékeny üvegből készült testvére szóba sem jöhetne.

A Samsung elsősorban mobil eszközökbe, mobiltelefonokba, hordozható lejátszókba, illetve noteszgépekbe szánja új kijelzőit. A vállalatnak mára sikerült számos korábban korlátozó technológiai nehézséget legyőznie, például 130 Celsius fok alá csökkentenie az alacsony hőmérsékletű a-Si (amorf szilícium) gyártástechnológia során fellépő hőmérsékleti terhelést, így vált végleg lehetővé a műanyag alapanyag használata.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról