Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Könnyű, strapabíró műanyag LCD-kijelző a Samsungtól

Ady Krisztián, 2005. november 29. 13:27
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Két hüvelykkel és jónéhány pixelnyivel feljebbtornászta műanyag, hajlékony kijelzőjének képátlóját és felbontását a Samsung Electronics, miután bemutatta 7 hüvelykes, könnyű és strapabíró kijelzőjét. A szokás szerint a világ legnagyobb műanyagalapú TFT LCD-kijelzőjeként bemutatott panel akár már arra is képes lehet, hogy televízióadásokat bemutasson. A koreai vállalat korábban egy 5 hüvelykes prototípussal demonstrált.

[HWSW] Két hüvelykkel és jónéhány pixelnyivel feljebbtornászta műanyag, hajlékony kijelzőjének képátlóját és felbontását a Samsung Electronics, miután bemutatta 7 hüvelykes, könnyű és strapabíró kijelzőjét. A szokás szerint "a világ legnagyobb" műanyagalapú TFT LCD-kijelzőjeként bemutatott panel akár már arra is képes lehet, hogy televízióadásokat bemutasson. A koreai vállalat korábban egy 5 hüvelykes prototípussal demonstrált.

A hét hüvelykes, 17,8 cm képátlójú kijelző VGA, azaz 640 x 480 pixeles felbontásra képes. Az átlátszó műanyag alapanyagon létrehozott hajlékony kijelző a Samsung szerint tartósabb és strapabíróbb a jelenleg gyártott, üveg szubsztrátumra épített LCD-kijelzőknél. A teljes színspektrum visszaadására képes LCD-panel olyan helyeken is használható, ahol rideg, törékeny üvegből készült testvére szóba sem jöhetne.

A Samsung elsősorban mobil eszközökbe, mobiltelefonokba, hordozható lejátszókba, illetve noteszgépekbe szánja új kijelzőit. A vállalatnak mára sikerült számos korábban korlátozó technológiai nehézséget legyőznie, például 130 Celsius fok alá csökkentenie az alacsony hőmérsékletű a-Si (amorf szilícium) gyártástechnológia során fellépő hőmérsékleti terhelést, így vált végleg lehetővé a műanyag alapanyag használata.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.