Szerző: Bodnár Ádám

2005. november 23. 11:28

Már a Pannon GSM is teszteli a villámgyors HSDPA adatátvitelt

A Pannon GSM november 22-én Budaörsön élő hálózaton beindította a HSDPA tesztüzemét, és ezzel fontos lépést tett a mobil szélessáv további fejlődése felé.

[HWSW] A Pannon GSM november 22-én Budaörsön élő hálózaton beindította a HSDPA tesztüzemét, és ezzel fontos lépést tett a mobil szélessáv további fejlődése felé.

A harmadik generációs hálózat műszaki hátterére épülő, ám az ott jelenleg elérhető sebességnél nagyságrendekkel gyorsabb adatátvitelt lehetővé tevő HSDPA (High Speed Downlink Packet Access, azaz Nagysebességű Csomagkapcsolt Letöltés) segítségével jövőre 3,6 Mbit/s, egy-két éven belül pedig akár 14 Mbit/s adatátviteli sebesség is elérhetővé válik, mindez piaci viszonyok között.

"Kezdeti fázisában a HSDPA 1,8 Mbit/s adatátviteli sebességre lesz képes. Ez már most is mintegy hatszor gyorsabb a 3G hálózatok által biztosított letöltési sebességnél, amivel a HSDPA több mint versenyképes ellenfele a vezetékes szélessávú adatforgalmazási megoldásoknak" -- mondta el Huszlicska József, a Pannon GSM műszaki vezérigazgató-helyettese.

A Pannon GSM élő hálózatában üzemeli be a HSDPA szolgáltatást, egyelőre budaörsi, napokon belül budapesti belváros lefedettséggel. A szolgáltatás a Pannon GSM több bemutatótermében is kipróbálható lesz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról