Szerző: Bodnár Ádám

2005. november 23. 10:00

Új műszaki igazgatója van a Novellnek

A Novell tegnap Jeffrey Jaffet nevezte ki műszaki igazgatóvá. Jaffe korábban az IBM-nél és a Lucent Technologiesnél dolgozott, a Novellnél a műszaki fejlesztésekért lesz felelős. A korábbi műszaki igazgató, Alan Nugent idén márciusban hagyta el a Novellt és a Computer Associateshez igazolt át.

[HWSW] A Novell tegnap Jeffrey Jaffet nevezte ki műszaki igazgatóvá. Jaffe korábban az IBM-nél és a Lucent Technologiesnél dolgozott, a Novellnél a műszaki fejlesztésekért lesz felelős. A korábbi műszaki igazgató, Alan Nugent idén márciusban hagyta el a Novellt és a Computer Associateshez igazolt át.

Az idei évben a Novell jelentős átalakuláson esett át, a vállalathoz számos új vezető érkezett, többek között Ron Hovsepian üzemeltetési igazgató, akit november elején neveztek ki. A vállalat emellett egy jelentős átszervezési programot is indított, amelynek keretén belül megszabadul 600 alkalmazottjától, illetve a Celerant nevű tanácsadó részlegétől. Pár nappal később a Novell által felvásárolt SUSE Linux társalapítója, hubert Mantel jelentette be távozását.

Az átszervezés célja, hogy a Novell a legfontosabb növekedési területeire koncentrálhasson: a Linuxra és a nyílt forráskódra, a személyazonosság-kezelésre, valamint az informatikai eszközgazdálkodásra. Az elbocsátásoktól és átszervezésektől a Novell évi 110 millió dolláros megtakarítást vár a Novell. Iparági szakértők és a tőzsdei elemzők egyaránt üdvözölték a Novellnél végrehajtott változásokat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról