Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Bármelyik PC-tulajdonos felfedezheti az AIDS ellenszerét

Ady Krisztián, 2005. november 22. 14:51
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az IBM a Scripps Research intézettel közösen FightAIDS@Home kutatási programot indított, mely segíthet hatékony AIDS-terápiák kifejlesztésében, meghatározásában. A program számítógép-felhasználók jelenleg százezer tagot és 170 ezer számítógépet számláló, az egész világra kiterjedő önkéntes közössége, a World Community Grid által képviselt óriási számítástechnikai teljesítményt felhasználva működik.

hirdetés
[HWSW] Az IBM a Scripps Research intézettel közösen FightAIDS@Home kutatási programot indított, mely segíthet hatékony AIDS-terápiák kifejlesztésében, meghatározásában. A program számítógép-felhasználók jelenleg százezer tagot és 170 ezer számítógépet számláló, az egész világra kiterjedő önkéntes közössége, a World Community Grid által képviselt óriási számítástechnikai teljesítményt felhasználva működik.

A közösség tagjai személyi számítógépük kihasználatlan üzemidejét ajánlhatják fel a nemes célra. A programhoz a www.worldcommunitygrid.org webcímen keresztül, a kliensprogram letöltésével lehet csatlakozni. A World Community Grid eloszott számítástechnikai kapacitását arra használják, hogy a HIV vírus és a lehetséges gyógyszerek egymásra hatását vizsgálják.

A program célja olyan ellenszerek kialakítása, amelyekkel szemben a vírusban nem alakul ki gyógyszer-rezisztencia. A betegség kezelésében szóba jöhető gyógyszermolekulák, illetve a betegséget okozó mutáns vírusfehérjék száma hatalmas, de a köztük kialakuló kölcsönhatások mennyisége még további nagyságrendekkel nagyobb.

A kölcsönhatások modellezése rendkívül számításigényes feladat. A projekt számítási műveletek milliárdjait futtatja le a vegyületek és a mutáns vírusfehérjék lehetséges kapcsolatainak elemzése céljából.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!