:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. november 18. 10:44

Új ROKR zenetelefonok a Motorolától

Az Apple-lel közösen fejlesztett és a vártnál lényegesen gyengébb fogadtatásban részesített első ROKR zenetelefon után jövőre két új modellel próbál majd szerencsét a Motorola.

[HWSW] Az Apple-lel közösen fejlesztett és a vártnál lényegesen gyengébb fogadtatásban részesített első ROKR zenetelefon után jövőre két új modellel próbál majd szerencsét a Motorola.

Az amerikai vállalat mobiltelefonokkal foglalkozó részlegének elnöke, Ron Garriques szerint az első negyedévben érkezik egy új formatervezésű változat, az év közepén pedig egy igazán nagy durranás, egy olyan ROKR, amely már a mobilhálózaton keresztül is képes a számokat letölteni. Jelenleg a felhasználónak a dalok vásárlását és a playlistek összeállítását a számítógépén kell elvégeznie, majd ezek után töltheti át azokat a mobiltelefonba.

Elhunyt Geoffrey Frost
Mára virradóra egyelőre ismeretlen okból elhunyt otthonában a Motorola marketing-igazgatója, Geoffrey Frost. A vezető 1999 óta dolgozott a vállalatnál és jelentős szerepe volt a szupervékony RAZR sikerében. Frostot 50 éves korában érte a halál.
A szeptember elején bemutatott ROKR fogadtatása finoman szólva is visszafogott volt, a sajtóban is többnyire negatív vélemények jelentek meg a készülékről, sokaknak nem tetszett a készülék megjelenése, magas ára, valamint hogy legfeljebb 100 dal tárolását teszi lehetővé attól függetlenül, hogy mekkora memóriakártyát tesz bele a felhasználó. Igazság szerint a ROKR már a megjelenése pillanatában elavult volt, hiszen a telefon valójában nem más, mint a tavaly nyáron megjelent Motorola E398 szofterfrissített változata.

Garriques elmondta, hogy a vállalat sokat tanult az első ROKR fejlesztésekor, bemutatásakor elkövetett baklövésekből és igyekszik kijavítani a hibáit. A vezető kitért arra, hogy míg a jelenleg piacon levő mobiltelefon csak az Apple iTunes klienssel használható, addig a következő változatok már többféle szoftverrel kerülnek az üzletekbe, a mobilszolgáltatók igényeitől függően.

A Garriques által bemutatott tervek szerint a jövő év elején megjelenő új ROKR modell a RAZR-nél már nevált és megszeretett vékony kivitelű lesz, ráadásul 1 megapixeles kamerát is tartalmaz majd. A RAZR óriási sikerével kapcsolatban a Motorola-vezető elmondta, hogy jövőre az eladások további növekedésére számítanak. A vállalat a napokban mutatta be a RAZR új változatait.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 23:24

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.