:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. november 18. 10:11

A WebLogic sikerének köszönheti jó eredményeit a BEA Systems

A licencbevételek növekedésének köszönhetően 11 százalékkal ugrott meg a BEA Systems profitja a legutóbbi negyedévben és a vállalat a jelenlegi negyedévre a várakozásoknál jobb előrejelzésekkel szolgált. A BEA remek eredményeit elsősorban az ősszel megjelent WebLogic 9.0 sikerének köszönheti: az új szoftverlicenc-eladások 121,3 millió dollárra nőttek a tavalyi 114,9 millió dollárról.

[HWSW] A licencbevételek növekedésének köszönhetően 11 százalékkal ugrott meg a BEA Systems profitja a legutóbbi negyedévben és a vállalat a jelenlegi negyedévre a várakozásoknál jobb előrejelzésekkel szolgált. A BEA remek eredményeit elsősorban az ősszel megjelent WebLogic 9.0 sikerének köszönheti: az új szoftverlicenc-eladások 121,3 millió dollárra nőttek a tavalyi 114,9 millió dollárról.

Az október 31-én véget ért időszakban a BEA bevétele 291,5 millió dollár volt, a nettó profit pedig 37,1 millió dollárt, részvényenként 9 centet tett ki. Egy évvel korábban a vállalat 264,4 milliós forgalmat és 33,5 millió dollár, részvényenként 8 cent profitot ért el. Az egyszeri tételek nélkül a cég profitja részvényenként 11 cent volt, az eredmények felülmúlták az elemzői várakozásokat, a szakértők átlagosan 290,3 milliós bevételt és 10 centes eredményt vártak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 12:36

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.