:

Szerző: Ady Krisztián

2005. november 25. 13:10

Debrecenben is elindult a T-Mobile harmadik generációs hálózata

A T-Mobile Magyarország bejelentette, hogy Budapest mellett már Debrecenben is elérhetővé vált harmadik generációs hálózata. A videotelefonálásra, mobil tévézésre és internetezésre egyaránt alkalmas T-Mobile 3G hálózat lakosságra vetített lefedettsége ezzel november végén már meghaladja a 15 százalékot.

[HWSW] A T-Mobile Magyarország bejelentette, hogy Budapest mellett már Debrecenben is elérhetővé vált harmadik generációs hálózata. A videotelefonálásra, mobil tévézésre és internetezésre egyaránt alkalmas T-Mobile 3G hálózat lakosságra vetített lefedettsége ezzel november végén már meghaladja a 15 százalékot.

A kereskedelmi szolgáltatás indulását követően alig 3 hónappal a T-Mobile 3G szolgáltatása már a főváros nagy részén, valamint mától Debrecen több mint kétharmadán is használható. A 3G megfelelő készülékkel egyszerűen, azonnal és automatikusan igénybe vehető, egyedül a videotelefonálás igényel egyszeri díjmentes regisztrációt. A T-Mobile ráadásul év végéig ingyenesen kínálja a videotelefonálást és a 1738-as szám videohívásával igénybe vehető Mobil Tv is díjmentes.

A 3G gyors kiépítéséhez kapcsolódik, hogy a T-Mobile nemrégiben a 3,5G-nek nevezett HSDPA tesztjeit is megkezdte. Az új megoldással -- a sebesség fokozatos növelésével -- a későbbiekben akár 10 Mbps adatátviteli sebesség érhető el. Természetesen a 3G mellett a T-Mobile az EDGE-ről sem feledkezik meg, az így elérhető gyorsabb adatátvitel lakosságra vetített lefedettsége év végére 60 százalékos lesz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 09:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.