Szerző: Ady Krisztián

2005. november 17. 11:55

Továbbfejlesztette vállalati kémprogramellenes szoftverét a Trend Micro

A Trend Micro bejelentette, hogy szállítja a Trend Micro Anti-Spyware Enterprise Edition szoftvert. A kémprogramellenes szoftver továbbfejlesztéséhez felhasznált technológia az InterMute Inc.

[HWSW] A Trend Micro bejelentette, hogy szállítja a Trend Micro Anti-Spyware Enterprise Edition szoftvert. A kémprogramellenes szoftver továbbfejlesztéséhez felhasznált technológia az InterMute Inc. idén májusban történt felvásárlásával került a Trend Micro tulajdonába. A Trend Micro Anti-Spyware Enterprise Edition a Trend Micro új, asztali számítógépekre készült önálló kémprogram-védelmi megoldásainak harmadik tagja.

A közepes- és nagyvállalatok számára kialakított termék széleskörű felügyeleti eszközökkel és proaktív technológiával felismeri a kémprogramokat, megakadályozza, hogy azok a hálózatba valamint a felhasználók gépeire kerüljenek, illetve egy már fertőzött gép esetén megtisztítja és helyreállítja a rendszert. A munkaállomások és szerverek védelmét is ellátó rendszer aktívan figyeli a fájl letöltéseket és hatékony kémprogram-adatbázisa, valamint heurisztikus szabályhalmaza használatával jelentősebb többletterhelés nélkül ellenőrzi és tisztítja meg azokat.

A Trend Micro Anti-Spyware Enterprise Edition az egyetlen olyan termék, amely tartalmazza az iparág szakemberei által is széles körben elismert technológiát, a Trend Micro CWShreddert, amely a különösen nehezen eltávolítható kémprogramok teljes kiirtására is képes, mint például a CoolWebSearch és változatai.

A webes konzol használatával a hálózat minden számítógépe egyetlen vállalati szerverről felügyelhető. Segítségével a kliensgépek automatikusan megkereshetőek, a védelem végfelhasználói beavatkozás nélkül is telepíthető. A Trend Micro Anti-Spyware Enterprise Edition minden főbb vállalati biztonsági termékkel együttműködik, így azoktól függetlenül rugalmas kiegészítő védelmi szintet kínál az asztali számítógépeken.

A Trend Micro nemrégiben, egy vállalati végfelhasználók körében végzett felmérése szerint a végfelhasználók úgy gondolják, napjainkban a vírusok és kémprogramok jelentik a legnagyobb problémát a különböző biztonsági fenyegetések közül. A fenti kutatás megkérdezettjei közül 53 százalékuk részletesebb oktatásra tartana igényt az informatikai részlegtől a kémprogramok jelentette fenyegetés jobb megértése érdekében.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról