:

Szerző: Ady Krisztián

2005. november 17. 10:56

A Sony elindította bárki számára elérhető internettelefon szolgáltatását

A Sony is belépett az internetalapú hang és videóátviteli szolgáltatást nyújtó vállalatok sorába. Legújabb szoftvere, az Instant Video Everywhere -- melyet a Clié-khez hasonlóan egyszerűen IVÉ-nek hív a vállalat -- a VAIO BX sorozatú noteszgépek mellett is megtalálható lesz, melyek beépített webkamerával rendelkeznek.

[HWSW] A Sony is belépett az internetalapú hang és videóátviteli szolgáltatást nyújtó vállalatok sorába. Legújabb szoftvere, az Instant Video Everywhere -- melyet a Clié-khez hasonlóan egyszerűen IVÉ-nek hív a vállalat -- a VAIO BX sorozatú noteszgépek mellett is megtalálható lesz, melyek beépített webkamerával rendelkeznek.

Az IVÉ bárki számára ingyenesen letölthető, s a többi szolgáltatáshoz hasonlóan számítógépek közötti, teljesen ingyenes kommunikációt biztosít hang, vagy videó alapon. A japán vállalat ugyanakkor a hagyományos videokonferencia rendszerekkel is képes összekapcsolni a regisztrált felhasználót, kétféle havidíj mellett prémium szolgáltatásokat is nyújt.

A Sony még júniusban jelezte, hogy végfelhasználók számára is internetes telefonszolgáltatást (VoIP) fog nyújtani, ekkor indította el az IVÉ üzleti változatát. A Sony alkalmazásának -- és partnerének, a szolgáltatást biztosító GlowPoint-nek -- kemény konkurenciával kell szembenéznie. A legnagyobb rivális kétségkívül a Skype, melyet 2,6 milliárd dollárért vásárolt fel szeptemberben az aukciós portálokat működtető eBay, de számos más vállalat, többek között az AOL, a Yahoo is üzemeltet régóta bejáratott, IVÉ-hez hasonló szolgáltatásokat.

Itthon a T-Com a T-Online-nal közösen próbálja meg kifogni a Skype vitorlájából a szelet. A két vállalat október elején jelentette be Klip szoftverét, mely hang- és videokommunikációt nyújt két számítógép között, illetve hamarosan vonalas és mobilszámok is hívhatók lesznek az alkalmazással a számítógépekről. A Klip felhasználók a jelenlegi tervek szerint saját telefonszámot is kaphatnak a közeljövőben, a 21-es körzetű számokon keresztül normál telefonokról is elérhetők lesznek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 14:08

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.