Szerző: Bodnár Ádám

2005. november 16. 14:03

Sokan használnak Windows XP-t érvénytelen mennyiségi licenckulccsal

Már több mint 200 ezer magyar felhasználó ellenőrizte Microsoft Windows XP rendszerének eredetiségét az Eredeti Windows -- Valódi Előny program keretében. A program teljes verziója -- a kritikus biztonsági frissítések kivételével -- csak az eredeti Microsoft Windows XP-vel rendelkező felhasználóknak biztosít hozzáférést a Microsoft különböző frissítéseihez, illetve folyamatosan bővülő speciális szolgáltatásokat és számos, ingyenesen letölthető programot kínál azok számára, akik sikeresen túljutottak az eredetiségvizsgálaton.

[HWSW] Már több mint 200 ezer magyar felhasználó ellenőrizte Microsoft Windows XP rendszerének eredetiségét az "Eredeti Windows -- Valódi Előny" program keretében. A program teljes verziója -- a kritikus biztonsági frissítések kivételével -- csak az eredeti Microsoft Windows XP-vel rendelkező felhasználóknak biztosít hozzáférést a Microsoft különböző frissítéseihez, illetve folyamatosan bővülő speciális szolgáltatásokat és számos, ingyenesen letölthető programot kínál azok számára, akik sikeresen túljutottak az eredetiségvizsgálaton.

A Microsoft kimutatásai alapján az ellenőrzésen való fennakadás leggyakoribb oka az volt, hogy a felhasználók érvénytelen mennyiségi licenckulcsokat vettek igénybe. Elemzések szerint az ellenőrzésen való nem-megfelelési arány a közép-kelet-európai régió országaiban közel azonos volt, köztük a magyarországi adatok a legkedvezőbbek. A régión belül a felhasználók átlagosan 35,4 százaléka nem jutott tovább az ellenőrzésen, Magyarországon az arányuk 30,6 százalékos volt.

A Microsoft a NetGRAL Word 2003 e-learning oktatóanyaggal, és a Windows XP-ről közvetlenül elérhető fénykép-előhívási szolgáltatással bővítette a programon keresztül elérhető speciális ajánlatok körét. A program speciális ajánlatai között továbbra is elérhető a VirusBuster Professional egy éves, ingyenes változata,valamint az „Eredeti Windows – Valódi Előny” elnevezésű oktatási CD. Az eredeti Microsoft Windows-zal rendelkező felhasználók emellett számos egyéb népszerű programhoz is hozzáférhetnek, mint például a Media Player 10, a Photo Story 3 és a Keresd a párját! játék.

a címlapról