:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. november 15. 14:22

Intel: oktatás a műszaki vállalkozásokról

Budapesten lesz az első állomása az európai, közel- keleti és afrikai régióban útjára indított Műszaki Vállalkozások - az elmélettől a gyakorlatig tanfolyamsoroznak, amelyet az Intel a kaliforniai Berkeley egyetemmel együttműködve tart. 2006-ban további 12 tanfolyamra kerül sor a régióban, amelyek az Intel átfogó, a vállalkozóvá válás elősegítését, munkahelyteremtést és nélkülözhetetlen támogatási szolgáltatások nyújtását célzó programjának első lépcsőfokát jelentik.

[HWSW] Budapesten lesz az első állomása az európai, közel- keleti és afrikai régióban útjára indított "Műszaki Vállalkozások - az elmélettől a gyakorlatig" tanfolyamsoroznak, amelyet az Intel a kaliforniai Berkeley egyetemmel együttműködve tart. 2006-ban további 12 tanfolyamra kerül sor a régióban, amelyek az Intel átfogó, a vállalkozóvá válás elősegítését, munkahelyteremtést és nélkülözhetetlen támogatási szolgáltatások nyújtását célzó programjának első lépcsőfokát jelentik.

A kétnapos tanfolyamok az egyetemek műszaki irányultságú karainak oktatóit célozzák meg azzal a szándékkal, hogy a tanfolyamon elsajátított ismeretek az oktatói tananyagokba beépülve elősegítsék az egyetemi hallgatók vállalkozói képességekkel való felruházását. A legfontosabb témák olyan területeket fednek le, mint például a "hogyan állítsuk össze tananyagainkat", valamint "hogyan alakítsunk ki vállalkozói ökoszisztémát". A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, valamint az Oktatási Minisztérium által támogatott magyarországi tanfolyam keretében 20 magyar egyetemi oktató kap lehetőséget arra, hogy megismerkedjen világhírű Berkeley egyetem tananyagaival, az egyetem két professzorának Budapesten megtartandó előadásain.

"A vállalkozás, mint érték igencsak háttérbe szorult a mai világban, ám a gazdasági és személyes jólét biztosítása érdekében szükség van arra, hogy újra a középpontba kerüljön. Az internet-korszak vállalkozói számos esetben azért buktak el, mert cégük vezetésében figyelmen kívül hagytak egy fontos dolgot, mégpedig az innovációt" -- nyilatkozta Mark Harris, az Intel Európai Unió Régiójának Felsőoktatási és Kutatási Igazgatója. "Programunk célja, hogy a vállalkozóvá váláshoz elengedhetetlen tudást integrálja a felsőoktatási tananyagba. Az egyetemi és főiskolai oktatók technikai jellegű tantárgyaik tananyagaiba új szemléletet építhetnek be, amely segíti a fiatal, tehetséges hallgatókat abban, hogy sikeres vállalkozóvá váljanak."

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 11:20

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.