Szerző: Bodnár Ádám

2005. november 15. 13:43

Kiszáll a DRAM-piacról az Infineon?

Hosszas találgatások után végre pont kerül az Infineon DRAM-üzletág sorsát feszegető kérdésekre. A vállalat a divíziót két rivális, a Micron Technologu és a Nanya Technolgy által alapított vegyesvállalatnak adja el -- adta hírül a Reuters a Needham & Co. befektetési banktól származó információkra hivatkozva.

[HWSW] Hosszas találgatások után végre pont kerül az Infineon DRAM-üzletág sorsát feszegető kérdésekre. A vállalat a divíziót két rivális, a Micron Technologu és a Nanya Technolgy által alapított vegyesvállalatnak adja el -- adta hírül a Reuters a Needham & Co. befektetési banktól származó információkra hivatkozva.

A hírek szerint a Micron kezébe kerül az Infineon DRAM-üzletágának amerikai részlege, a Nanya pedig a fennmaradó részeket szerzi meg, beleértve a vállalat drezdai chipgyárát. Az értesülést sem a Micron, sem az Infineon nem kommentálta, így egyelőre a tranzakció pénzügyi részletei sem nyilvánosak. Nem tudni, a Micron és a Nanya mennyit fizettek az Infineon DRAM-gyártó részlegéért, készpénzzel vagy részvényekkel egyenlítik-e ki a vételárat.

A Gartner piackutató cég adatai szerint az Infineon 13,5 százalékos piaci részesedésével a negyedik legnagyobb DRAM-gyártó a világon a bevételeket tekintve, a Micron a harmadik helyezett (15,3%), a Nanya pedig a hatodik a rangsorban (6,5%).

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról