Szerző: Bizó Dániel

2005. november 15. 08:41

Google-keresések lehetnek döntő bizonyítékok egy amerikai gyilkossági perben

[Techweb.com] Egy két éve folyó amerikai gyilkossági perben olyan bizonyítékok merültek fel, amelyek a vádlott által végrehajtott internetes keresésekre hivatkoznak. A felesége meggyilkolásával gyanúsított férfi az ügyészség szerint olyan kifejezésekre keresett rá a Google segítségével, mint a nyak hirtelen eltörése.

[Techweb.com] Egy két éve folyó amerikai gyilkossági perben olyan bizonyítékok merültek fel, amelyek a vádlott által végrehajtott internetes keresésekre hivatkoznak. A felesége meggyilkolásával gyanúsított férfi az ügyészség szerint olyan kifejezésekre keresett rá a Google segítségével, mint a "nyak hirtelen eltörése".

A Macintosh-szakértő gyanúsított, Robert Petrick egyik gépén igazságügyi szakértők olyan nyomokra leltek, amely összefüggésben lehet a férfi feleségének halálával, és segíthet fényt deríteni a bűncselekményre. A citált bizonyítékok között találhatóak vérengzésre utaló weboldalak, valamint puszta kézzel végrehajtott gyilkossági módszereket taglaló dokumentumok.

Az ügyészség továbbá azt állítja, Petrick a Google segítségével elemezte annak a tónak a mélységét és topológiáját, ahol később a nő holttestét megtalálták. A bíróság előtt önmagát védő Petrick ügyvédje szerint az újonnan felbukkant bizonyítékokat valószínűleg a férfi egyik számítógépéről nyerték ki, nem pedig a Google segítségével szerezték meg. A vállalat nem kívánta kommentálni az eseményeket.

a címlapról