:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. november 10. 13:29

Gyorsabb ADSL lesz a T-Com karácsonyi ajándéka?

Lapunk értesülései szerint a T-Com hamarosan ismét megemeli az ADSL-szolgáltatás sávszélességét, legalábbis erre utal a vállalat honlapján az a közlemény, amely szerint novemberben korszerűsítési munkálatok miatt hálózati leállások várhatók. Úgy tudjuk, Budapest egyes részein a T-Com tesztjelleggel már meg is emelte az ADSL sávszélességét, bár a cég sajtóosztályán cáfolták a gyorsításra vonatkozó terveket.

[HWSW] Lapunk értesülései szerint a T-Com hamarosan ismét megemeli az ADSL-szolgáltatás sávszélességét, legalábbis erre utal a vállalat honlapján az a közlemény, amely szerint novemberben korszerűsítési munkálatok miatt hálózati leállások várhatók. Úgy tudjuk, Budapest egyes részein a T-Com tesztjelleggel már meg is emelte az ADSL sávszélességét, bár a cég sajtóosztályán cáfolták a gyorsításra vonatkozó terveket.

"A T-Com kiemelt figyelmet fordít az ADSL-szolgáltatást használó ügyfelek igényeinek minél magasabb színvonalú kielégítésére, a szolgáltatás minőségére és arra, hogy megfelelő alapot teremtsen a nagyobb sávszélesség igényű korszerű szolgáltatások bevezetéséhez. Ennek megfelelően bővíti, korszerűsíti meglévő ADSL hálózatát" -- áll a közleményben, amely kitér arra is, hogy a T-Com időben tájékoztatja az internetszolgáltatókat a várható leállásokról, így azok megfelelő felvilágosítást tudnak nyújtani az előfizetőknek.

A T-Com -- akkor még Matáv -- az elmúlt év során kétszer emelte meg díjtalanul az ADSL-szolgáltatás sávszélességét, először tavaly karácsony előtt, utána pedig idén májusban, amikor a vállalat nevet váltott. Ennek köszönhetően aki például tavaly novemberben még 512 kilobites csomaggal rendelkezett, decembertől már 1 megabites, májustól pedig 2 megabites szolgáltatást vehetett igénybe -- azonos áron, azonos feltételek mellett.

A HWSW úgy tudja, hogy a hálózati infrastruktúra fejlesztésének köszönhetően jövőre egyes területeken a T-Com már ADSL2 szolgáltatást is nyújthat. Az ADSL2 technológia előnye, hogy ugyanazt a vezetékes infrastruktúrát használja, mint a jelenleg elterjedt ADSL, csupán a hálózati berendezések némelyikét kell lecserélni a működtetéshez. Az ADSL2 segítségével elérhető letöltési sebesség elérheti a másodpercenkénti 10 megabitet is, vagyis ez a technológia akár már nagyfelbontású (HD) videoanyagok továbbítását is lehetővé teszi. Éredeklődésünkre a vállalat sajtóosztályán megerősítették, 2006-ban a T-Com valóban beindítja az ADSL2-szolgáltatását.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 06:23

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.