Szerző: Bodnár Ádám

2005. november 14. 14:04

Három olcsó telefon a Sony Ericssontól

Három új, olcsó mobiltelefont mutatott be úgynevezett alapkategóriás igények kielégítésére -- legalábbis így fogalmazott Varga Mihály, a vállalat közép-kelet európai marketing menedzsere. A J220, J230 és Z300 valóban csak alapszolgáltatásokat nyújt, az extralista olyan funkciókra korlátozódik mint a naptár és az ébresztőóra, kamerának, zenelejátszónak, bővíthető memóriának nyoma sincs, a GPRS, a WAP és az MMS természetesen azért támogatott.

[HWSW] Három új, olcsó mobiltelefont mutatott be "úgynevezett alapkategóriás igények" kielégítésére -- legalábbis így fogalmazott Varga Mihály, a vállalat közép-kelet európai marketing menedzsere. A J220, J230 és Z300 valóban csak alapszolgáltatásokat nyújt, az extralista olyan funkciókra korlátozódik mint a naptár és az ébresztőóra, kamerának, zenelejátszónak, bővíthető memóriának nyoma sincs, a GPRS, a WAP és az MMS természetesen azért támogatott.

A J220 és a J230 érdekessége, hogy kétféle menürendszert tartalmaznak, a Sony Ericsson készülékekből már megszokott felhasználói felület mellett egy egyszerűbb, "nokiás" is választható. Mindkét telefonban 500 telefonkönyv-bejegyzés és 200 SMS tárolható, a J230 még FM-rádiót is tartalmaz. A Sony Ericsson várakozásai szerint a készülékeknek elsősorban a vonzó formaterv és márkanév lesz az előnye a hasonló kategóriás vetélytársakkal szemben.

A szétnyitható Z300 elsősorban a hölgyek érdeklődésére tarthat számot, a női jelleget domborítja, hogy az alapcsomag részeként érkeznek aprócska krisályok, amelyeket a vevő a készülék házára ragaszthat, egyedivé téve a megjelenést, de mindhárom telefonhoz kaphatók lesznek különféle színű elő- és hátlapok. A vállalat ígérete szerint a telefonok Magyarországon 2006 elejétől lesznek megvásárolhatók, új előfizetéssel 10 ezer forint körüli áron.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról