Szerző: Bodnár Ádám

2005. november 10. 14:13

Magabiztosan menetel az NVIDIA

Nyilvánosságra hozta október 30-án zárult harmadik pénzügyi negyedévének eredményeit az NVIDIA.

[HWSW] Nyilvánosságra hozta október 30-án zárult harmadik pénzügyi negyedévének eredményeit az NVIDIA.

A GeForce grafikus chipjeiről ismert amerikai vállalat 583 millió dolláros bevételt ért el, ez éves szinten 13 százalékos növekedésnek felel meg, a nettó nyereség pedig 65,3 millió dollárra rúgott ami több mint kétszerese a tavalyi harmadik negyedévben elért 25,9 millió dollárnak. Az első három negyedévben az NVIDIA 1,74 milliárd dolláros bevételt könyvelhetett el, ami rekord a vállalat eddigi történetében. Ugyanezen időszak alatt a cég nyeresége 204,5 millió dollárra emelkedett, ez a megelőző év azonos időszakával összevetve 291 százalékos ugrást jelent.

Jen-Hsun Huang elnök-vezérigazgató a negyedéves eredmények kapcsán kiemelte, hogy a vállalat bruttó eredményhányada 39,1 százalékra emelkedett, elsősorban a költségek csökkentésének köszönhetően, illetve az olyan, nagyobb hasznonnal bíró termékek felé mozdulásnak, mint amilyenek a noteszgépekbe, illetve a mobiltelefonokba, kézigépekbe szánt grafikus chipek. Rendkívül sikeres volt a GeForce 7 sorozat premierje, valamint az nForce chipkészletek eladásai is jócskán nőttek, egy év alatt a forgalmuk megduplázódott. Ma már az NVIDIA a világ harmadik legnagyobb chipset-gyártója.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról