:

Szerző: Ady Krisztián

2005. november 9. 15:19

Egyetlen SMS-sel kérhető útbaigazítás bárhol az országban

Az internetes és mobil tartalmakat fejlesztő VoXinfo Kft. és a térinformatikai adatbázisokat fejlesztő Topolisz Kft. együttműködéseként megkezdte működését az InnenOda , Magyarország első mobilon keresztül elérhető, SMS/MMS-alapú útvonaltervezője.

[HWSW] Az internetes és mobil tartalmakat fejlesztő VoXinfo Kft. és a térinformatikai adatbázisokat fejlesztő Topolisz Kft. együttműködéseként megkezdte működését az InnenOda, Magyarország első mobilon keresztül elérhető, SMS/MMS-alapú útvonaltervezője.

Az új mobil szolgáltatás lényege, hogy a felhasználók egy emelt díjas számra SMS-ben elküldik az útvonalterv elkészítéséhez szükséges adatokat, majd a részletes útvonalterv és a térkép(ek) MMS-ben, illetve SMS-ben megérkeznek a felhasználó mobiltelefonjára. Az országos szolgáltatást multimédiás üzenetek fogadására alkalmas készülékkel, míg a tömegközlekedési útvonaltervet Budapest és környékére csak SMS fogadására alkalmas telefonnal is igénybe lehet venni.

Az országos, MMS-es útvonaltervezéshez a 0690-633033-as számra kell elküldeni az információkat a következő formátumban:

  • * innen település utca házszám
  • * oda település utca házszám
  • * auto vagy bkv vagy üresen marad

A rendszer ezt követően MMS-ben azonnal elküldi a kért útvonaltervet szöveges formában, illetve áttekintő térképekkel tűzdelve. A szolgáltatás ára bruttó 300 Ft. A Budapest és környékére érvényes tömegközlekedési útvonalhoz a 0690-632032-es számra kell küldeni egy rövid üzenetet a következő formátumban:

  • * innen település kerület (római számmal és ponttal) utca házszám
  • * oda település kerület utca házszám

A tömegközlekedési útvonaltérképet SMS-ben kapjuk meg térképek nélkül, csupán szöveges formában. Az emelt díjas SMS ára bruttó 200 Ft.

Az InnenOda Magyarország összes települését utcaszinten tartalmazó térinformatikai adatbázison alapul, amelyet az internetezők már régóta használhatnak az Útvonalterv honlapján keresztül. A rendszer hazánk egyetlen olyan térképadatbázisa, amely valós időben frissül az aktuális útlezárásoknak és a BKV-menetrendek változásának függvényében.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 10:35

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.