Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Új vezető a Borland élén

Bodnár Ádám, 2005. november 09. 09:50
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Tod Nielsent nevezte ki elnök-vezérigazgatónak a szoftverfejlesztő eszközeiről ismert Borland. A vállalatnál négy hónappal ezelőtt üresedett meg a vezetői szék, miután júliusban a gyatra pénzügyi eredmények hatására lemondott a céget korábban 6 évig vezető Dale Fuller.

hirdetés
[HWSW] Tod Nielsent nevezte ki elnök-vezérigazgatónak a szoftverfejlesztő eszközeiről ismert Borland. A vállalatnál négy hónappal ezelőtt üresedett meg a vezetői szék, miután júliusban a gyatra pénzügyi eredmények hatására lemondott a céget korábban 6 évig vezető Dale Fuller.

Tod Nielsen korábban az Oracle adatbázis- és köztesszoftver üzletágát vezette, előtte pedig a BEA-nél töltött 3 évet, még korábban pedig a Microsoftnál volt fejlesztési vezető 12 évig. William Hooper, a Borland igazgatótanácsának elnöke elmondta, azért esett a választásuk Nielsenre, mert jól ismeri a Borland célpiacát és komoly vezetői tapasztalatokkal rendelkezik.


A Borland irodája San Franciscóban

Szakértők szerint a Borland előtt álló legnagyobb kihívás, hogy a különálló fejlesztőeszközök helyett átfogó fejlesztési platformokat hozzon létre, beleértve a modellező és tesztelő eszközöket. A Borland legnagyobb piaci ellenfelei az IBM és a Microsoft. További problémát jelent a cég számára, hogy a népszerű JBuilder eladásai csökkennek, mivel egyre többen térnek át a hasonló képességeket kínáló, ugyanakkor nyílt forrású Eclipse-re.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!