Szerző: Ady Krisztián

2005. november 8. 15:15

Vékonyabb mobiltelefonok a Samsungtól az európai piacra

A Samsung tegnap hivatalosan is bejelentette öt új, kifejezetten európai piacra szánt, GSM- és harmadik generációs WCDMA-rendszerű mobiltelefonjait. A készülékek közül kiemelkedik az SGH-Z510, kétségtelenül a jelenlegi legvékonyabb harmadik generációs mobiltelefon, melynek kialakítása, külleme a Z540-nel egyetemben erősen hajaz a Motorola hatalmas sikerű RAZR V3 készülékére.

[HWSW] A Samsung tegnap hivatalosan is bejelentette öt új, kifejezetten európai piacra szánt, GSM- és harmadik generációs WCDMA-rendszerű mobiltelefonjait. A készülékek közül kiemelkedik az SGH-Z510, kétségtelenül a jelenlegi legvékonyabb harmadik generációs mobiltelefon, melynek kialakítása, külleme a Z540-nel egyetemben erősen hajaz a Motorola hatalmas sikerű RAZR V3 készülékére.

Az öt új mobil között megtalálható az a mindössze bankkártya méretű, 8,9 mm vékony SGH-P300 is, melyről már korábban lapunkon is találhattak képet és információt az olvasóink, illetve a két háromsávos GSM-rendszerű, EDGE adatátvitelt is támogató, D500 és D600 vezérvonalát folytató SGH-D800 és D820 mobiltelefonok is, melyek a hagyományt tisztelik lecsúsztatható hátlapjukkal. Utóbbi két telefon mindössze 15 mm vékony.

Mind az öt új készülék képes az MP3 és AAC formátumú hanganyagok lejátszására, az 1,3 megapixeles beépített kamera képének MPEG-4 videoállományban történő rögzítésére, és a Bluetooth vezeték nélküli kapcsolatra. A D800, a Z510 és Z540 mobiltelefonok Windows Media Audio zenék lejátszására is alkalmasak, az állományokat pedig a 80, 138 és 150 megabájtnyi beépített memóriába másolhatjuk fel.


SGH-Z510, SGH-Z540, SGH-P300, SGH-D820 és SGH-D800

A korábbi hírek szerint az SGH-P300 90 megabájtnyi beépített memóriával rendelkezik -- bár a hivatalos sajtóközlemény erről a paraméterről mélyen hallgat --, míg a D820 mobiltelefont 73 megabájtnyi integrált tárhellyel látták el, melyet MicroSD memóriakártyával lehet tovább bővíteni. Mind az öt új mobiltelefon még ebben az évben piacra kerül Európában, egyelőre ismeretlen árakon.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról