Szerző: Ady Krisztián

2005. november 8. 12:08

Új PCTV tunerek a Pinnacle kínálatában

A nemrég Avid divízióvá átalakult Pinnacle Systems négy új tv-tunerrel bővítette kínálatát, melyek már egy új kezelőprogrammal, a PCTV Centerrel vásárolhatók meg. A PCTV Center a szokásos tv- és rádióvételi funkciókat, időeltolásos (timeshifting) tv-nézést, elektronikus programkalauzt nyújt a felhasználóknak, illetve lehetővé teszi az internetes rádióadások vételét is.

[HWSW] A nemrég Avid divízióvá átalakult Pinnacle Systems négy új tv-tunerrel bővítette kínálatát, melyek már egy új kezelőprogrammal, a PCTV Centerrel vásárolhatók meg. A PCTV Center a szokásos tv- és rádióvételi funkciókat, időeltolásos (timeshifting) tv-nézést, elektronikus programkalauzt nyújt a felhasználóknak, illetve lehetővé teszi az internetes rádióadások vételét is.

A szoftver emellett képes a közkedvelt DivX videokodek használatára a tv-adások rögzítésekor, feltéve, hogy rendelkezünk az azonnali tömörítéshez szükséges erősebb számítógéppel. Az új alkalmazást a négy új jövevény egyetlen digitális tv-adások vételére alkalmas, külső, USB-s PCTV 60e tunerjéhez is mellékelik, melyet beépített, passzív antennával is elláttak, így az adótorony közelében külön kábelezés, kiegészítők nélkül azonnali vételt tesz lehetővé.

A PCTV 40i, 50i tv-tunerek belső, PCI felületű vevőkártyák, melyek analóg tv- és rádióadások vételére alkalmasak Az 50i kártyához egy távirányító is tartozik, mely a 40i csomagból hiányzik, ezzel a két doboz közötti különbségeket ki is merítettük. A Pinnacle PCTV 50e dobozában az "e" jelölésnek megfelelően szintén egy külső, USB-s tv-tunert találhatunk, mely analóg adások vételére alkalmas.


Pinnacle PCTV 60e digitális tv-tuner

A Pinnacle sajtóközleménye szerint az új tunerek már úton vannak az üzletekbe, s néhány héten belül kaphatók lesznek 49 és 79 euró közötti árakon. A teljes PCTV-vonalhoz a Pinnacle egy külön megvásárolható, fejlettebb MediaCenter alkalmazást is biztosít weboldalán keresztül, mely 15 euró ellenében CD- és DVD-írásra, MPEG-2 rögzítésre és más kényelmi szolgáltatásokra is képes.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról