Szerző: Bodnár Ádám

2005. november 7. 16:40

Először ítéltek el Bittorrentet használó filmkalózt

[Reuters] Egy hongkongi bíróság három hónap börtönre ítélte Naj-Ming Csant, mivel illegálisan osztotta meg Bittorrent hálózaton a Fenegyerek, a Beépített szépség és a Vörös bolygó című filmeket. A hongkongi férfi az első a világon, akit azért ítéltek el, mert a Bittorrent segítségével jogvédett anyagokat terjesztett. Csan fellebbezett, 5 ezer hongkongi dollár óvadék megfizetése mellett szabadlábon védekezhet tovább.

[Reuters] Egy hongkongi bíróság három hónap börtönre ítélte Naj-Ming Csant, mivel illegálisan osztotta meg Bittorrent hálózaton a "Fenegyerek", a "Beépített szépség" és a "Vörös bolygó" című filmeket. A hongkongi férfi az első a világon, akit azért ítéltek el, mert a Bittorrent segítségével jogvédett anyagokat terjesztett. Csan fellebbezett, 5 ezer hongkongi dollár óvadék megfizetése mellett szabadlábon védekezhet tovább.

Csan viszonylag könnyen megúszta, a helyi tövények szerint ugyanis a kiszabható büntetés a tekintélyes pénzbírság mellett akár négy év börtön is lehet. Egy bírósági illetékes szerint a férfit minden egyes feltöltött filmért három hónap börtönre ítélték, azonban ezeket egyszerre fogja leülni, így összességében nem kilenc, hanem csak három hónapot tölt börtönben. Ez volt a hongkongi hatóságok első sikeres akciója a fájlcserélő hálózatok felhasználói ellen.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról