Szerző: Bodnár Ádám

2005. november 7. 15:42

Beolvad a T-Mobile a Magyar Telekomba

A Magyar Telekom rendkívüli közgyűlése ma jóváhagyta a T-Mobile Magyarország Rt. és a Magyar Telekom Rt. egyesülési szándékát. A vállalat az egyesüléstől a piaci verseny élénkülésén kívül a költségek csökkenését, a hatékonyság növekedését is elvárja, becslések szerint a Magyar Telekom pénzügyi teljesítménye néhány éven belül több tízmilliárd forinttal is javulhat.

[HWSW] A Magyar Telekom rendkívüli közgyűlése ma jóváhagyta a T-Mobile Magyarország Rt. és a Magyar Telekom Rt. egyesülési szándékát. A vállalat az egyesüléstől a piaci verseny élénkülésén kívül a költségek csökkenését, a hatékonyság növekedését is elvárja, becslések szerint a Magyar Telekom pénzügyi teljesítménye néhány éven belül több tízmilliárd forinttal is javulhat.

a T-Mobile továbbra is önálló márkaként és önálló üzletágként működik majd a Magyar Telekom Csoporton belül, azonban a vállalatcsoport várakozásai szerint az egyesítés kézzelfogható előnyökkel jár majd az ügyfeleknek, egyszerűsödik az ügyfélkiszolgálás, az ügyintézés, a vásárlás, valamint a vezetékes és mobil tevékenység harmonizációja új, integrált szolgáltatások bevezetését teszi lehetővé.

Emlékezetes, hogy a T-Mobile éléről szeptember elejéről távozott Sugár András, a pletykák szerint azért, mert ellenezte a Magyar Telekom és az általa alapított T-Mobile összeolvadását. Sugárnak felajánlották, hogy a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettesi székéből irányítsa a T-Mobile-t, azonban Sugár a felkérést elutasította -- írta a HVG.

a címlapról