Szerző: Bodnár Ádám

2005. november 4. 15:36

Már a kémprogramokat is eltávolítja a Trend Micro ingyenes online vírusirtója

A Trend Micro bejelentette ingyenes online víruskereső szolgáltatása, a HouseCall továbbfejlesztett változatát. A frissített verzió már kémprogram-felismerő és -eltávolító szolgáltatást is tartalmaz, valamint a webböngészők és operációs rendszerek szélesebb körét támogatja. A szolgáltatás bármikor, bárki által letölthető és eseti ellenőrzésre használható; képes az egész gépet átvizsgálni és a fertőzéseket eltávolítani.

[HWSW] A Trend Micro bejelentette ingyenes online víruskereső szolgáltatása, a HouseCall továbbfejlesztett változatát. A frissített verzió már kémprogram-felismerő és -eltávolító szolgáltatást is tartalmaz, valamint a webböngészők és operációs rendszerek szélesebb körét támogatja. A szolgáltatás bármikor, bárki által letölthető és eseti ellenőrzésre használható; képes az egész gépet átvizsgálni és a fertőzéseket eltávolítani.

Az 1997 májusában elindított Trend Micro HouseCall szolgáltatással a felhasználók egyszerűen, egy webböngésző használatával vizsgálhatják meg számítógépük fertőzöttségét, és eltávolíthatják róla a vírusokat, férgeket és egyéb rosszindulatú kódokat. A felvásárlás révén a Trend Micro kezébe került InterMute technológiájával a HouseCall frissített változata már a kémprogramokat (spyware) és reklámprogramokat (adware) is felismeri és eltávolítja.

A Trend Micro jelentősen bővítette a HouseCall által támogatott böngészők listáját: a Microsoft Internet Explorer mellett most már a Mozilla (Firefox), az Opera és a Netscape is használható. A Microsoft Windows támogatása mellett a HouseCall immár használható más operációs rendszerekkel is, például a MacOS X-zel, a Solarisszal és a Linuxszal, bár ezeken a platformokon vírusok, trójaik, kémprogramok és más kártevők gyakorlatilag nem fordulnak elő.

"A böngészők és operációs rendszerek támogatásának bővítésével a Trend Micro elérhető és bevált rosszindulatú kódok elleni szolgáltatást kínál azoknak az internet használóknak is, akik eddig nem tudták igénybe venni a HouseCall szolgáltatást" -- mondta Raimund Genes, a Trend Micro rosszindulatú kódok elleni megoldásainak vezető fejlesztője. "Bár ez a szolgáltatás elősegíti a számítógépek biztonságát, fontos megjegyezni, hogy nem helyettesíti az átfogó valós idejű védelmet" - tette hozzá Genes.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról