Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Komoly security line-up az idei SYSADMINDAY-en: FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig!

Térhatású hangot kever házimozinkra a Terratec új hangkártyája

Ady Krisztián, 2005. november 03. 15:05
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Új hangkártyát dob piacra a német Terratec, mely elsőként a cég hangkártyái közül képes a játékok többcsatornás hangját azonnal egyetlen digitális hangsávvá, Dolby Digital jelfolyammá alakítani. A hangkártya segítségével akár a házimozierősítőn keresztül is teljes térhatásban szólhatnak a játékok hangjai, nem szükséges ehhez több kábelt, analóg összekötést használni, elegendő csupán egy optikai kábellel összekötni őket.

[HWSW] Új hangkártyát dob piacra a német Terratec, mely elsőként a cég hangkártyái közül képes a játékok többcsatornás hangját azonnal egyetlen digitális hangsávvá, Dolby Digital jelfolyammá alakítani. A hangkártya segítségével akár a házimozierősítőn keresztül is teljes térhatásban szólhatnak a játékok hangjai, nem szükséges ehhez több kábelt, analóg összekötést használni, elegendő csupán egy optikai kábellel összekötni őket.

A beépített Dolby Digital Live technológiának köszönhetően tehát már nem csak a DVD-lemezek hangját lehet a házimozierősítőre továbbítani, hanem bármilyen többcsatornás hangot, melyet a PC megszólaltat. A valós idejű AC3 kódolásról a hangkártya jelfeldolgozó processzora gondoskodik. A belső feldolgozásnak és a teljesen digitális átvitelnek köszönhetően a hangokat semmi sem torzíthatja el, illetve zavarhatja meg.

Az Aureon 7.1 PCI kártya négy analóg sztereó kimenettel, egy sztereó bemenettel és mikrofon-bemenettel és egy optikai ki- és bemenettel látja el számítógépünket. A Terratec új zajkeltője 60 eurós (~15 ezer forint) ajánlott áron lesz kapható a számítástechnikai üzletekben.

FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig: Veres-Szentkirályi András (Silent Signal), Balázs Zoli (MRG Effitas), Marosi-Bauer Attila (Hacktivity) és sokan mások. A standupot Felméri tolja.