Szerző: Bodnár Ádám

2005. november 3. 14:24

Tizenkilencezer dolgozójától válik meg a Deutsche Telekom

2008-ig összesen mintegy 19 ezer alkalmazottjától válik meg a Deutsche Telekom. A leépítések túlnyomórészben a vállalat vezetékes üzletágát érintik és összesen mintegy 3,3 milliárd eurós költséggel járnak. Hogy a létszámleépítéstől mekkora megtakarítást vár a volt német távközlési monopólium, azt nem hozták nyilvánosságra.

[HWSW] 2008-ig összesen mintegy 19 ezer alkalmazottjától válik meg a Deutsche Telekom. A leépítések túlnyomórészben a vállalat vezetékes üzletágát érintik és összesen mintegy 3,3 milliárd eurós költséggel járnak. Hogy a létszámleépítéstől mekkora megtakarítást vár a volt német távközlési monopólium, azt nem hozták nyilvánosságra.

A bevételek alapján a világ második legnagyobb távközlési szolgáltatója hazájában egyre intenzívebb versennyel kell szembenézzen, miután felszabadították a piacot és megjelentek a vetélytársak, amelyek alacsony áraikkal próbálják meg elcsábítani az előfizetőket. Kai-Uwe Ricke elnök-vezérigazgató szerint gyilkos a verseny a vezetékes és szélessávú szektorokban és a DT-nek muszáj a költségszerkezetét a megváltozott feltételekhez igazítania. "Foggal-körömmel védeni fogjuk piaci pozíciónkat még akkor is, ha a költségek a nyereség rovására mennek" -- nyilatkozta a Die Welt című napilapnak.

Elemzők üdvözölték az elbocsátásokról szóló döntést, általános egyetértés volt a piacon abban a tekintetben, hogy a DT túl sok dolgozóval rendelkezik, főleg a vezetékes üzletágban. A szóban forgó DT-üzletágánál már jó ideje folyamatosan csökkennek a bevételek, mivel a fogyasztók telefonhívásaikat egyre többször bonyolítják vezetékes helyett mobiltelefonon, illetve az interneten.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról