Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Már egymillió videót értékesített az Apple

Bodnár Ádám, 2005. november 01. 11:33
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Kevesebb mint három héttel azután, hogy megjelent a videolejátsztásra is alkalmas iPod és az Apple a videoklipeket is felvette az iTunes internetes zenebolt kínálatába, a vállalat már ez egymilliomodik letöltést ünnepelheti. Az iTunes Music Store 2003-as indulásakor az egymillió letöltött zeneszám eléréséhez csak egy hét kellett.

hirdetés
[HWSW] Kevesebb mint három héttel azután, hogy megjelent a videolejátsztásra is alkalmas iPod és az Apple a videoklipeket is felvette az iTunes internetes zenebolt kínálatába, a vállalat már ez egymilliomodik letöltést ünnepelheti. Az iTunes Music Store 2003-as indulásakor az egymillió letöltött zeneszám eléréséhez csak egy hét kellett.

Az Apple boltjában darabonként 1,99 dollárért vásárolhatók meg a videoklipek, amiket legfeljebb 5 asztali gépen és korlátlan számú iPodban tárolni, azonban nem írhatók CD-re. Az iTunes ezen felül az ABC és a Disney Channel népszerű tévésorozatainak epizódjait is letöltésre kínálja, már a sugárzás másnapján, reklámok nélkül, szintén 1,99 dollárért. A kínálatban jelenleg összesen mintegy 2000 videoklip és tévéműsor szerepel. A letölthető tartalmak az új iPod kijelzőjérera optimalizálva, 320x240 pixeles videó formájában érhetők el.

Steve Jobs, az Apple elnök-vezérigazgatója szerint az egymilliós mérföldkő ilyen gyors átlépése azt bizonyítja, hogy van kereslet a legálisan letölthető videoklipek iránt, még akkor is, ha az Apple-től megvásárolt tartalmak már feltűntek a nagy fájlcserélő hálózatokon. "A következő feladatunk a kínálatunk szélesítése lesz, hogy a vevők még több videót élvezhessenek a számítógépükön vagy új iPodjukon" -- tette hozzá Jobs. Bennfenntesek szerint az Apple már több tévétársasággal is tárgyal, hogy műsoraik elérhetőek legyenek az iTunes szolgáltatáson belül.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.