:

Szerző: Ady Krisztián

2005. október 12. 13:45

Megjelent a GroupWise csoportmunka szoftver legújabb, 7-es változata

Jorma Ollila
Hargitai Zsolt
[HWSW] A Novell Magyarország a mai napon bemutatta fő csoportmunka termékének legújabb változatát, a GroupWise 7-es verzióját. A vállalati kommunikáció folyamataiban a biztonság kiemelt szerepet kell, hogy betöltsön, hiszen egy gazdasági szervezet kritikus fontosságú, nem publikus adatainak jellemzően 90 százaléka érhető el kommunikációs és csoportmunka rendszereken keresztül.

A Novell GroupWise új, 7-es verziója több operációs rendszeren, többek között Macintosh gépeken is használható, és folyamatos, új fejlesztésekkel biztosítja a felhasználók termelékenységének növekedését.

GroupWise 7

Az új változat az elérhető legmagasabb fokú biztonsággal, megújult kezelőfelülettel, új ikonokkal, továbbfejlesztett Microsoft Outlook támogatással érkezik, valamint a GroupWise futtatásához szükséges SUSE Linux Enterprise Server licenc biztosítja, hogy az ügyfelek kisebb költségek mellett nagyobb termelékenységre legyenek képesek.

"A GroupWise 7 új funkcióinak és az általunk kínált verzió-és termékváltási eszközöknek, valamint az ezt ösztönző kereskedelmi kezdeményezéseknek köszönhetően meggyőződésünk, hogy ez az ideális csoportmunka megoldás" -- mondta Hargitai Zsolt, a Novell Magyarország rendszermérnöke. "Az ügyfelek gyakran aggódnak, hogy napi üzletvitelüket meg kell szakítaniuk, ha váltani akarnak egy új csoportmunka szoftverre. A GroupWise 7 segítségével azonban más a csoportmunka környezetekből történő áttérés nagyon egyszerű, mind műszaki, mind pénzügyi értelemben" -- tette hozzá Hargitai.

Új funkciók

A GroupWise egy hosszú idő óta bevált, nagyon megbízható architektúrára épül, amely segít az állásidő minimálisra csökkentésében. A partnertermékekkel integrált működése során felismeri és eltávolítja a vírusokat, még mielőtt azok hatással lennének az üzletmenetre és a hatékonyságra.

A GroupWise 7-ben számos új funkció és továbbfejlesztett szolgáltatás jelent meg, és megjelenésében is új formát öltött. Új ikonok keltenek 3 dimenziós érzetet, és minden felhasználó több naptárt használhat, amelyek kezelését testreszabható színkódolás teszi könnyebbé. Az egész napos programok funkció leegyszerűsíti az események és feladatok időrendjének összeállítását. A natív Outlook-támogatás, a nagyobb gyártók termékeit felölelő PDA-integráció, a kliensprogrammal integrált vállalati azonnali üzenetküldő szolgáltatás és a továbbfejlesztett API-k tovább bővítik az új funkciók körét, amelyek a GroupWise 7-et egyedivé teszik.

Könnyen adminisztrálható

Egy 2005 februárjában készült felmérés szerint a GroupWise felhasználók 52 százaléka állította, hogy az elmúlt hat hónapban nem kellett újraindítania GroupWise-rendszerét, illetve 87 százalékuk pedig 10 óránál kevesebb nem tervezett leállásról számolt be évente. A GroupWise 7 jelentősen segíti a rendszeradminisztrátorok munkáját. Egyetlen GroupWise adminisztrátor akár 10 000-nél is több felhasználót képes kezelni -- akad olyan rendszergazda, aki jelenleg is több mint 20 000 felhasználót felügyel.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.