:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. szeptember 30. 13:02

Megérkeztek az F-Secure új biztonsági szoftverei otthoni felhasználók számára

Az F-Secure bemutatta a magyar nyelvű kezelőfelülettel is használható F-Secure Internet Security és az F-Secure Anti-Virus legújabb változatát. Mindkét termék védelmet nyújt az otthoni felhasználóknak a rosszindulatú kódok, kémprogramok és az iparágban egyedül álló módon a rootkitek ellen is.

[HWSW] Az F-Secure bemutatta a magyar nyelvű kezelőfelülettel is használható F-Secure Internet Security és az F-Secure Anti-Virus legújabb változatát. Mindkét termék védelmet nyújt az otthoni felhasználóknak a rosszindulatú kódok, kémprogramok és az iparágban egyedül álló módon a rootkitek ellen is.

Az F-Secure Internet Security 2006 és az F-Secure Anti-Virus 2006 egyik legfontosabb szolgáltatása a kémprogramok elleni védelem, a biztonsásig szoftverek még azelőtt felismerik a kémprogramokat, hogy azok feltelepülnének a számítógépre. Mindkét szoftvercsomagban beépített keresőmotorként elérhető az egyedülálló F-Secure BlackLight technológia, ami a rootkiteket, a fejlett rejtőzködési technikát alkalmazó rosszindulatú kódokat hatástalanítja. A vírusvédelmi frissítések során a keresőmotor is automatikusan frissül, és a BlackLight által megtalált rejtett rootkit fájlokat a víruskereső ellenőrzi.

"A legtöbb ember nemcsak, hogy nem ért az IT-biztonsági kérdésekhez, de nem is szeretne foglalkozni a vírusokkal, a spamekkel és hasonló témákkal. Egyetlen dolgot szeretnének: nyugalmat" -- nyilatkozta Risto Siilasmaa, az F-Secure Corporation vezérigazgatója. "Az otthoni felhasználókat nem érdekli a számítógép. A számítógép az ő szemükben egy eszköz, és csak abban szeretnének biztosak lenni, hogy működik, és hogy munkáik, adataik, fájljaik biztonságban vannak. Az Internet Security megalkotásánál ezt tartottuk szem előtt."

Az F-Secure egy időzár funkciót is beépített az F-Secure Internet Security 2006-ba, amelynek segítségével a szülők egyfelől elzárhatják a gyermekek elől a nemkívánt weboldalakat, másfelől korlátozhatják az időt, amit a gyerek az internet böngészésével tölthet. Az F-Secure Internet Security 2006 a kéretlen reklámok ellen is véd, amely IP-cím adatbázist használ a spamek felismeréséhez. A termék a modemes kapcsolatot használó ügyfelek védelmére továbbra is magában foglalja a betárcsázó-programok elleni Antidialer szolgáltatást. Az okostelefonok tulajdonosainak az új termékekben egyhónapos, ingyenes F-Secure Mobile Anti-Virus próbaverzió is található.

Az F-Secure Internet Security 2006 és Anti-Virus 2006 egyaránt októbertől lesz kapható hazánkban, nettó 15 ezer forintos, illetve 11 ezer forintos áron.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 11:47

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.