Szerző: Ady Krisztián

2005. szeptember 29. 10:07

Új Mac minik a régi dobozokban

[Think Secret] Alig egy héttel az első pletykák felbukkanását követően a Think Secret máris bizonyítékot szerzett arra, hogy az Apple titokban megkezdte az újabb frissítésen átesett Mac mini számítógépek értékesítését. A csendes, egyelőre egyáltalán nem kommunikált frissítés során a régi Mac minik dobozába már újabb modellek kerülnek, nem kis meglepetést okozva ezzel a vásárlóknak.

[Think Secret] Alig egy héttel az első pletykák felbukkanását követően a Think Secret máris bizonyítékot szerzett arra, hogy az Apple "titokban" megkezdte az újabb frissítésen átesett Mac mini számítógépek értékesítését. A csendes, egyelőre egyáltalán nem kommunikált frissítés során a régi Mac minik dobozába már újabb modellek kerülnek, nem kis meglepetést okozva ezzel a vásárlóknak.

Ugyanaz a doboz, de más tartalom

A Think Secret egyik "informátora" szerint az általa megvásárolt, eredetileg 1,42 GHz-es processzorral szerelt modell dobozában egy 1,5 GHz-es Mac mini foglalt helyet, mely új optikai meghajtóval, megduplázott memóriájú integrált videokártyával és egyéb újdonságokkal rendelkezett. Az új Mac mini verziószáma egy ponttal magasabb, 10.2 a korábbi 10.1-es modellekénél.

A megvásárolt Mac miniben egy Panasonic, 8x-os írásra képes, UJ-845 verziószámú optikai meghajtó foglalt helyet, mely kétrétegű lemezeket, illetve DVD-RAM lemezt is kezel, igaz utóbbi képességet ebben a meghajtóban -- érthetetlen okokból -- letiltották. A grafikus vezérlő maradt a Mac OS X 10.4 Core Image (hardveresen gyorsított megjelenést biztosító) technológiáját sajnos nem támogató Radeon 9200 lapka, viszont a 32 megabájtnyi integrált memóriát 64 megabájtra növelték, így a kártya nagyobb felbontásokban is megfelelően teljesíthet. A lassúcska SATA merevlemezt gyorsabb, 5400-as fordulatszámú változatra cserélték.


Apple Mac mini

Végül, de nem utolsósorban a Mac minibe épített Bluetooth modul is újabb verziójú lett, az új változat már Bluetooth 2.0 és EDR (Enhanced Data Rate) támogatással, illetve új firmware-rel és meghajtóprogrammal rendelkezik. A frissítésről egyelőre semmilyen információ sem található az Apple weboldalán, viszont a webboltból kiszállított régi modellek dobozában már új modellek is találhatók.

a címlapról

dualsense

0

Bemutatkozott a PS5 kontrollere

2020. április 8. 12:30

A Sony az elődökhöz képest alaposan átrajzolt vezérlője DualSense néven debütál.